Немає кого саджати, бо всі свої — правозахисник про позбавлення зрадників держнагород

Влада не хоче саджати своїх, в них просто заберуть нагороди.

Олексій Резніков та Володимир Зеленський
Олексій Резніков та Володимир Зеленський

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«В Україні не хочуть карати зрадників та корупціонерів. Зокрема, слідством визначено, що ексміністрі оборони Резнікові вкрадено понад 40 млрд грн, кошти продовжують розкрадатися і при його наступникові Умерову. Крім того, жодної відповідальності не поніс колишній очільник СБУ Баканов. Вважаю, що влада просто не хоче саджати своїх. Тобто ніхто не буде саджати зрадників, в них просто заберуть нагороди. О це і все покарання. Ще при Порошенкові були розмови, що саджати немає кого, бо всі свої», — каже Д. Павліченко.

За його словами, в Україні владу захопили та узурпували олігархи, тому ми бачимо безкарність зрадників.

«Олігархи узурпували владу через політичні партії. Тому нам треба повернутися до Конституції та згадати статтю, в якій сказано, що вибори можуть бути тільки прямі, а не пропорційні. Наразі ж територіальна громада фактично позбавлена таких можливостей. Тому вона не може висувати своїх кандидатів, олігархат захопив владу через політичні партії. Тому всі вибори, які проводилися в Україні, треба визнати неконституційними, адже вони порушили норму 71 статті Конституції. Якщо запрацює ця норма, то у територіальних громадах зможуть висувати гідних кандидатів, які зможуть захищати їх інтереси», — підкреслює Д. Павліченко.

За його словами, у владі сьогодні ніхто не захищає інтереси українського народу.

«Саме тому у владі дозволяють собі казати про те, що Конституція на паузі. Тому українці мають згадати норми Конституції та з неї починати. У нас же політики діють не у межах Конституції, а з метою власного збагачення. Саме тому ніхто не за що не несе відповідальності», — підкреслює правозахисник.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський запропонував Раді розглянути законопроєкт, що передбачає позбавлення державних нагород зрадників.