Бронювання в Дії загрожує нацбезпеці — адвокат

Бронювання військовозобовʼязаних працівників стратегічно важливих підприємств саме через Дію несе шалену загрозу Нацбезпеці.

Бронювання в Дії загрожує нацбезпеці
Бронювання в Дії загрожує нацбезпеці

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Бронювання в дії — велика загроза Нацбезпеці. Про що вже неодноразово говорив. Це може стати катастрофічним для України, коли ці дані потраплять в руки до ворогів. Нагадаю загальновідомий факт, що з дії викрали дані 13 млн українців. Однак про це чомусь всі мовчать. Тому додаток Дія на сьогодні є скомпрометованим. Крім того, будь-яка інформаційна система не здатна витримати сучасні хакерські атаки та взломи. Тому бронювання працівників стратегічно важливих підприємств саме через Дію несе шалену загрозу Нацбезпеці. Проте чомусь про це мовчать», — каже адвокат.

Тим більше, що з огляду на останні зміни, які були внесені партією Голос, яка так чи інакше відноситься до партій, які підтримують різні спонсори з різних частин світу, про розміщення серверів за межею України — просто зводить нанівець будь які спроби про захист національної економіки. Крім того, якщо дані українців опиняться у рухах ворога, то ніхто за це не буде відповідати.

Він підкреслив, що держава має виконувати свої функції, щодо бронювання та вираховувати зрадників, які нанесли максимальну шкоду національним інтересам та економіці України.

Нагадаємо, що на порталі «Дія» запрацював сервіс електронного бронювання військовозобовʼязаних. Забронювати співробітників можуть керівники критично важливих підприємств і тих, що забезпечують потреби Сил оборони.