П’ята колона системно працює на підрив внутрішньої ситуації в Україні — експерт

Підвищення оклади співробітникам Податкової служби у два рази на тлі замороженні зарплат та пенсій, свідчить, що п’ята колона працює на підрив внутрішньої ситуації в Україні.

П’ята колона системно працює на підрив внутрішньої ситуації в Україні
П’ята колона системно працює на підрив внутрішньої ситуації в Україні

Про це i-ua.tv заявив голова комітету економістів України Андрій Новак.

«Те, що зараз відбувається в Кабміні та Раді треба розглядати не як окремі ініціативи, а як систему. Тобто це одночасне підвищення податків, зростання тарифів на електроенергію, суттєве зростання зарплат працівникам апарату парламенту та працівникам податкової служби. Виходить, що це системна робота на підрив внутрішньої ситуації в країні. А для того, щоб розвіяти максимальне незадоволення, українці мають бути раді мінімальній наявності світла. Саме тому зараз маємо ще блек аут», щоб тримати у покорі населення України, — каже А. Новак.

Він підкреслив, що п’ята колона працює на підрив внутрішньої ситуації в Україні.

«А це говорить, що її представники досі сидять у центральних органах влади. Причому на вищих посадових позиціях», — зазначає експерт.

На його думку, щоб змінити ситуацію в Україні необхідно змінити політичну еліту.

«А це можна зробити лише на виборах. На жаль, вибори під час воєнного стану неможливі. Однак українці мають зробити висновки, щоб на наступних виборах в жодному разі не голосувати за представників діючих парламентських сил. На жаль, виходити на протести під час війни не варто, бо це зіграє на руку Кремлю. Але після завершення війни Україні мають зробити чіткі висновки та притягнути винних до відповідальності», — резюмує А. Новак.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів підвищив оклади співробітникам Державної податкової служби вдвічі, водночас дещо скоротив граничну чисельність її працівників.

Відповідну постанову уряд ухвалив на своєму засіданні у четвер, 18 липня,