Некомпетентність та популізм — політолог про мирний план Трампа по Україні

Мирний план по Україні кандидата у президенти США Дональда Трампа — казка та ілюзії. Однак після висування у президенти Камали Гарріс не можна виключати, що епоха престарілих лідерів в США завершиться.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

" В плані Трампа купа некомпетентних речей, які неможливо реалізувати не загалом ні по частинах. Трамп не може ні на кого натиснути телефонним дзвінком. Крім того, є певний досвід Трампа на посаді президента США. Тоді він не натиснув на КНДР, і Північна Корея вийшла з міжнародної ізоляції саме завдяки Трампу. Потім він поговорив з путіним і заявив, що між ними відбулася «хімія». Трамп повністю завалив програму, яка обмежувала іранські ядерні розробки, і тепер не виключає, що до президентських виборів у США Іран отримає бойовий уран. Тому у США наразі немає жодного інструменту, щоб силовим способом на когось натиснути. Головний спосіб — розпочати війну та відкрити новий фронт проти путіна. Однак це буде ланцюгова реакція. При цьому сам же Трамп говорить, що він не дозволить розпочатися Третій світовій війні. І при цьому трампісти кажуть, що Америка ніде не повинна воювати. І якщо Трамп оголосить путіну війну, то радикальні трампісти його пошлють. Адже оголошення війни це не просто, що одна людина захотіла та відправила державу на війну. В США має відбутися голосування у сенаті та конгресі. Крім того, американці втомилися від 20 років війні в Іраку та Афганістані і вони не хочуть воювати. Тому Трамп говорить абсолютно некомпетентні та популістські речі й дурить людей", — каже В. Воля.

Політолог підкреслив, що спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон, який вважає, що Трамп зможе силою закінчити війну, виявився таким же некомпетентним, як і Трамп.

«Це люди, які вірять у ілюзії, але не розуміють зовнішньої політики. Це два авантюристи. Адже Трамп говорить одне, а робить інше. У Трампа немає жодної непередбачуваності крім того, що він некомпетентний та дуже наполегливий у цьому. Тому мирний план Трампа по Україні — казка та ілюзії. А Борис Джонсон, який дуже сильно допоміг Україні, наразі підписався під некомпетентністю Трампа», — підкреслив політолог.

На його думку, треба дочекатися завершення виборів. Можливо Трамп не стане президентом.

«Зараз новий поворот у американських виборах. Після висування у президенти Камали Гарріс не можна виключати, що епоха престарілих лідерів в США завершиться. Треба дочекатися виборів», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оприлюднив мирний план, який може «покласти край війні на правильних умовах для України і Заходу».

Також колишній президент США та кандидат на виборах в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп зможе закінчити війну росії проти України, якщо продемонструє силу.