В Україні не карають зрадників на найвищих посадах — експерт

Верховна Рада відстоює власні інтереси, а також інтереси олігархів, а не власного народу.

Андрій Павловський
Андрій Павловський

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«В Україні діє система, якщо ти зрадник, але обіймаєш високу посаду, то майже немає можливостей для покарання. Ми це бачили на прикладі ексочільника СБУ Баканова, який попризначав зрадників до Служби безпеки, а вони розмінували Чонгар та запустили ворога без бою і ніхто за це досі не покараний. Так само нікого не покарали за зайця по 17 грн, які купувалися в Міноборони. А це втричі дорожче, від ціни або ж купували бронежилети за завищеними цінами втричі. І ніхто за це не отримав тюремний термін. А навпаки така боротьба з корупцією нагадує спортивну риболовлю. Спіймали крупну рибу, зважили, показали на публіку, зважили та відпустили в річку, щоб вона далі робила сумнівні справи», — А. Павловський.

Він нагадав, що на початку війну Рада прийняла закони про підтримку бізнесу та заборону підвищувати податки та тарифи на час воєнного стану. Тому закони не виконуються.

«Воєнний стан не закінчився, а ціни на електрику підвищилися вдвічі. Уряд підписав меморандум з МВФ, де влада зобов'язалася підвищити всі комунальні тарифи. Також хочуть встановити новий військовий збір з 1,5% до 5%, запроваджуються податки на закордонні посилки з, солодку воду. Також Рада проголосувала за закон, який підвищує акцизи на паливо. Тепер ціни на бензин та дизель зростуть на 2 грн за літр. Тобто чиновники та депутати перекладають весь тягар війни на плечі громадян, збагати виключно себе особисто. Причому немає податків для великого бізнесу та олігархів. Хоча в країнах ЄС такий податок для олігархів та великого бізнесу складає 25%. Також в Україні немає податку на предмети розкоші, хоча він є у всіх європейських країнах. В Україні ж діє принцип африканського оподаткування, а не європейського», — резюмує А. Павловський.