За останній рік середня зарплата чиновників зросла на 39% - експерт

Наразі середня зарплата чиновників — 55 тисяч гривень, бо вони не соромляться жити за гроші населення під час війни.

Андрій Павловський
Андрій Павловський

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«За офіційними даними у порівнянні з минулим роком, у нас на 52% більше закриття ФОПів. Тобто малий бізнес масово закривається, бо не витримує такого навантаження у вигляді підвищених тарифів та податків. Тобто люди припиняють підприємницьку діяльність або ж йдуть у тінь. А весь тягар війни перекладається на плечі простих громадян, населення та малого бізнесу. Еліту так звану ніхто не чіпає. А чиновники утримуються з заробітних плат громадян. На гроші населення живуть чиновники і їм не соромно. Тобто вони не соромляться підвищувати зарплати, коли купівельна спроможність населення падає», — зазначає експерт.

Він підкреслив, що за даними Держстату за останній рік середня зарплата чиновників зросла на 39%. Тобто наразі середня зарплата чиновників близько 55 тисяч гривень на місяць.

«Звичайні українці можуть тільки мріяти про тау зарплату. Адже середня зарплата в Україні за минулий рік — 19 тисяч гривень. А чиновники отримують по 200- 300 тисяч грн зарплати та мільйонні премії», — резюмує Андрій Павловський.