Києву загрожує техногенна катастрофа, під воду можуть піти МЗС та Михайлівський собор — урбаніст

На Поштовій площі не можна проводити будівельні роботи, інакше метро, МЗС, Михайлівський собор та Американсько- український університет, підуть під воду.

Анатолій Фролов
Анатолій Фролов

Про це під час ефіру заявив урбаніст, голова Київського відділення УТОПІК Анатолій Фролов.

«В Києві є Поштова площа з річним портом. Маленькі олігархи його приватизували. Якщо там проводити будівельні роботи, то Американсько- український університет, який знаходить на Поштовій площі, може постраждати, бо Поштова площа „поїде“. Тому на місці студентів я б навчався онлайн, адже їх знесе у Дніпро. Адже під Поштовою площею висять колони. Археологи заглибилися, і побачили, що ці колони висять, бо не мають опори. Саме тому на площу не заїжджає транспорт, який прибирає. Це наказ мера Кличка та інших посадових осіб, бо грунт провалиться і під воду піде Американсько- український університет. А це вже потягне за собою станцію метро Поштова площа і готелі, які там стоять та підпираються водою. А зверху стоїть Михайлівський собор та МЗС, які теж може „поїхати“. Уявіть масштаби техногенної катастрофи», — каже А. Фролов.

За його словами, в цьому є провина мера столиці В. Кличка.

«Це його корупційна складова. Адже Кличко підписував документи та має нести відповідальність», — зазначає А. Фролов.

Крім того, він підкреслив, що під час розкопок на Поштовій площі, археологи знайшли дуже цінні речі. Однак один і археологів під час повномасштабного вторгнення вивіз цінні речі до Франції. Тому Мінкультури прийняло рішення, що ця археологія національного значення.

«Тобто вся археологія на Поштовій площі не місцевого, а національного значення. Тому хочеться знати, а які саме артефакти були знайдені на Поштовій площі», — резюмує урбаніст.