У рибних господарств забирають водні об’єкти для забудови берегової зони — підприємець

Все зводиться до того, щоб після прийняття законопроєкту № 8119 забрати водні об’єкти у рибних господарств та зробити забудову берегової зони під приводом інвестицій.

Сергій Горбаченко
Сергій Горбаченко

Про це під час ефіру заявив керівник рибогосподарського підприємства Сергій Горбаченко.

«СТРГ почали звинувачувати, в тому, що їх рибогосподарська діяльність здійснюється незаконно. Однак приймаються закони чи скасовуються нормативні акти, які мають на меті зробити перерозподіл багато мільярдного ресурсу. По -суті промисловиків загнали у кабалу через електронні аукціони. Тобто так зване електронне ярмо е-риба. А у СТРГшниів через суди намагаються забрати водні об’єкти. Також добралися і до аквакультурщиків. Знаходять порушення на водному об’єкті та забирають. Все зводиться до того, щоб після прийняття закону№ 8119 забрати водні об’єкти у рибних господарств та зробити забудову берегової зони під приводом інвестицій. До речі, подали цей скандальний закон Слуги народу. Цим документом вводять норми, що можна інвестувати у рибну галузь, але на стадії підготови до інвестування, голова ДАРГ може давати вказівку старості сільської ради підготувати 50 соток землі на береговій зоні. Це стосується не тільки господарств, які працюють в режимі СТРГ, а й аквакультури «, — каже С. Горбаченко.

За його словами, у всіх рибників країни виникла спільна проблема, тому вони вирішили об’єднатися задля її рішення. Адже Мінпродовольство дало вказівку Держрибагенству зробити перерозподіл рибної галузі.

«Банально створені умови для промислового шпіонажу. За таке треба саджати та розстрілювати. Особливо в умовах війни. На водосховища, які працюють за режимом СТРГ, йде рейдерська атака. Тобто у грантоїдів є мета зробити перерозподіл рибної галузі через певні механізми. Один з них — система еРиба. Другий — бездіяльність чиновників. На жаль, чиновники забули, що риба ловиться там, де її зариблюють та охороняють», — резюмує С. Горбаченко.