Україна та рф не сядуть за стіл перемовин — експерт

Ніхто не зможе змусити Україну поступитися територіями, а рф не сяде за стіл перемовин, бо не піде на поступки, щодо окупованих територій.

Ніхто не зможе змусити Україну поступитися територіями
Ніхто не зможе змусити Україну поступитися територіями

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«путін не готовий до переговорів. Адже він не поступиться українськими територіями, які внесені в конституцію рф. Тому до миру штовхати ніхто не буде. Адже росія не піде на жоден компроміс. Нагадаю, що голова МЗС Кулеба після перемовин з китайським колегою наголосив, що в Пекіні зрозуміли, що умови для переговорів відсутні. Однак багато хто вважає, що все може завершитися шляхом переговорів, хоча розуміють, що путін не готовий поступитися територією. А саміт миру полягає в тому, щоб світ узгодив українське бачення завершення війни. Тобто українська формула миру може бути лише українською і її мають підтримати найбільша кількість держав», — зазначає політолог.

За його словами, ситуація на лінії фронту — позиційна війна. Адже лінія фронту стрімко не змінюється.

«Так, росія має певні тактичні успіхи, але вони досягаються величезними втратами з боку рф. В тому числі з перевагою росії у застосуванні Кабів. Тому позиційна війна триває і триватиме далі. Наразі у рф шалені витрати, щоб досягти стратегічних проривів на лінії фронті. Одна їй цього не вдасться. І 24 серпня, коли буде 2 роки війни, у рф не буде стратегічних зрушень на лінії фронті. Це означає, що росія зав’язла у війні та не здатна цю війну завершити швидко та успішно. Це великий деморалізуючий ефект для російського війська та суспільства. Він може тривати кілька років. Однак, якщо за підсумками цього року росії не вдасться досягти просувань, то це означатиме для путіна, що попри всю мобілізацію та величезні витрати рф неспроможна перемогти. путін розуміє, що з фінансами росії є величезні проблеми і особисто почав рахувати гроші. Крім того, мотивація до вербви в рф падає, тому путіну восени треба буде вдаватися до прихованої мобілізації», — резюмує політолог.