Українців хочуть поділити на касти — адвокат про дозвіл нардепам та суддям виїжджати за кордон

Прийняттям закону № 11460 про дозвіл виїзду за кордон нардепам, суддям та іншим чиновникам, ми просто підтвердимо статус тоталітарної країни, в якій права людини нічого не варті.

Формально цим законом підтвердять штучну заборону виїзду українських чоловіків за кордон, якої не існує»
Формально цим законом підтвердять штучну заборону виїзду українських чоловіків за кордон, якої не існує»

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Формальної заборони на виїзд чоловіків з України немає. Що стосується законопроєкту, А що стосується законопроєкту про дозвіл виїзду депутатам, то це вже не перший законопроєкт. Нагадаю, що подібні законопроєкти почали поступати до Рали з січня 2022 року, ще до початку військової агресії. Хтось про щось знав, але не розповідав. А що стосується черговорого законопроєкту про виїзд за кордон нардепів, суддів та чиновників, то не думаю, що в нього є шанси бути прийнятими. Крім того, не існує жодного закону, який би заборонив громадянам України виїжджати за кордон. У разі ж його прийняття, ми просто підтвердимо статус тоталітарної країни, в якій права людини нічого не варті», — каже адвокат.

На його думку, українців таким законом просто хочуть поділити на касти. А українці мають обирати до влади фахівців, а не людей, для яких вони є баластом.

«Формально цим законом підтвердять штучну заборону виїзду українських чоловіків за кордон, якої не існує», — резюмує адвокат.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт № 11460, який дозволить народним депутатам, чиновникам, суддям, прокурорам, представникам громадських організацій безперешкодно виїжджати за кордон.

Про це пише Судово-юридична газета.

Зазначається, що представники цих професій внесені до переліку заброньованих у зв’язку з отриманням фінансових грантів від міжнародних партнерів, експертам з питань нормативних актів та іншим, хто має право на бронювання пропонується дати право безперешкодного виїзду за кордон на час дії бронювання.