В Україні варто створити трудову армію — суддя КСУ у відставці

Якщо пройтися столицею та подивитися скільки там людей, то можна створити 3−4 трудові армії. А чому не можна створити армію пенсіонерів, кому 60+, різного формату, для них дуже багато роботи.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Пройдіться по столиці. Якщо пройтися містом і подивитися скільки там людей, то можна створити 3−4 трудові армії. До речі трудові армії були у більшовиків, у Сталіна, і вони не воювали, а працювали на перемогу. Це були тилові роботи. Хтось розповідає, що у мене троє дітей, я і тому не воюю. Однак це не правильно. Військові кажуть, що воюють за своїх дітей і за ще за тих, хто відсиджується та його дітей. Якщо ти відсиджуєшся, то йти і та працюй по 14−16 годин на виробництві. А чому не можна створити армію пенсіонерів, кому 60+, різного формату. Адже для них дуже багато роботи», — каже В. Шишкін.

Також він нагадав про армію чиновників в Україні, яка значно зросла з часів президенства Кучми. При цьому корупція при них значно зростає.

«Було створено купу непотрібних органів, які повинні перевіряти один одного. Однак від них немає сенсу. Також чомусь громадські організації у нас чомусь мають броні від мобілізації? Це ганьба. У багатьох добровольців з громадських організацій немає броні, а чому ж тоді вона має бути у Шабуніна? Замість того, щоб чиновники бронювали себе від мобілізації для виїзду за кордон, може треба вкладати кошти в нашу економіку і будувати тут снаряди та патроні заводи, а не розгулювати у Франції чи Німеччині», — резюмує В. Шишкін.