Через втому від війни путіна можуть вбити — політолог

Санкції проти росії не можуть зупинити президента рф володимира путіна, але вони послаблюють здатність країни-агресора вести війну.

володимир путін
володимир путін

Про це в під час ефіру заявив політолог Володимир Воля.

«Ніхто не зможе жодним чином посадити Україну за стіл перемовин заради того, щоб підписати капітуляцію, тобто погодитися на умови рф — окупацію чотирьох областей України в адміністративних межах. Цього не буде. А ось захоплення Покровську може принести путіну величезні дивіденди, але це не злам у війні на користь путіна. Адже втома росіян від війни триватиме і Україні зараз треба правильно реорганізувати військову діяльність», — зазначає політолог.

На його думку, санкції не можуть зупинити в. путіна, вони лише послаблюють здатність рф до ведення війни, бо зменшують доходи російської економіки.

«Зараз ми бачимо, що вже путін почав усвідомлювати, що гроші і в федеральних, і в місцевих бюджетах, закінчуються. Причому путін розказує, що санкції не діють, але грошей все менше і менше. Також в росії виникли проблеми з вербовкою за контрактом. Ми бачимо, що рф менше заробляє за рахунок зовнішньої торгівлі. Головний фактор для зупинки війни — внутрішня втома росіян», — підкреслює політолог.

За його словами, є кілька варіантів завершення війни в Україні.

«Якщо говорити, що може зупинити війну, то доки путін живий — він буде вести війну проти України до останнього подиху. І тут є декілька варіантів. Перший — тихий заколот. Тобто коли когось з охоронців путіна завербують і перевірений охоронець просто розстріляє путіна в упор. Або ж путіна закупорять у бункері і відбудеться переворот, бо його слуги втомляться від служіння деспоту. І третій, більш реалістичний варіант — втома росіян від затяжної війни. Тобто, якщо на фронтах буде застій, то відбудеться внутрішня втома від війни. Особливо це стосується фронтовіків, які можуть відмовитися воювати, як це відбулося з армією рф під час Першої світової війни. Саме це все може скластися до купи та зруйнувати рф. А взяття Покровська для путіна буде лише інструментом відтягування поразки. Адже затяжна війна негативно впливає на режим путіна», — підкреслює В. Воля.

При цьому він зазначив, що Україна має інтенсивно нарощувати виробництво власної зброї.

«Хоча без європейської та американської допомоги, нам буде важко обійтися. Суттєві події, які можуть означати швидке наближення війни, або ж закінчення, можуть статися в рф літом наступного року, головне не дати путіна досягати стратегічних просувань на території Україні. Тоді втома від війни наростатиме і вона може свідчитиме, що війна зайшла у глухий кут. І це може підштовхнути до заколоту чи перевороту та вбивства путіна», — резюмує політолог.