Український народ має контролювати іноземних пройдисвітів — Суддя КСУ у відставці

Поки ексголові «Укренерго» В. Кудрицькому виписують премію у 40 млн грн, військові та родини загиблих воїнів не можуть отримати виплати.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду України у відставці Віктор Шишкін.

«З одного боку для мене це обурення, а з іншого не зрозуміло, хто така наглядова рада при Укренерго. Адже рука руку миє, бо працівники цієї ради самі собі повиписували невідомо за що гроші — 40 млн грн. Крім того, це знущання, коли військові та родини військових не можуть отримати копійки, які держава нібито установила. А тут невідомо за що отримують 40 млн грн одним розчерком пера. Ми про це кажемо майже в кожній програмі, але влада залишається глухою. А критика — одна з форм управління державою», — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що влада належить українському народу, а це означає, що саме український народ має контролювати іноземних пройдисвітів.

«Вони до нас залізли і намагаються все контролювати і байдуже зі США вони чи з московії. В конституції написано, що народ є носієм суверенітету. В у нас звикли казати, що ми лише джерело влади. А коли прикриваються європейськими цінностями, то виникає питання, про які європейські цінності йде мова. Про прем’єра Угорщини чи Словаччини, які опладують московській агресії», — зазначає В. Шишкін.