Політолог прокоментував дебати між Трампом та Гарріс

Кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп робив акцент на завершення війни, а кандидатка у президенти від демократів Камала Гарріс — на перемогу України у війні.

Дебати Трампа та Гарріс
Дебати Трампа та Гарріс

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Чаленко.

" Під час дебатів склалося враження, що Трамп робив акцент на завершення війни, а Гарріс робила акцент на перемогу України у війні. Це різні позиціювання. Хоча більш менш кандидати показали себе рівно. Хоча в нинішній ситуації це програш для Трампа. Адже на цих дебатах він виступав вже не з сильної сторони, а з точки зору сторони, яка наздоганяє Камалу Гарріс", — каже І. Чаленко.

На його думку, перед дебатами відрив Гарріс від Трампа складав близько 3%, а перед дебатами він скоротився до 2,5%.

«Зрозуміло, що Гарріс не змогла дати бажаної конкретики, яку від неї очікували. Вона стосується теми економічної політики. Однак і Трамп під час виступу не заявив чогось кардинально нового. Він озвучив той же месенж, що і під час передвиборчих заходів та коментарів у медіа. Тобто нічого принципово нового і це теж проблема для Трампа, бо Гарріс після Байдена, грає нового політика. Тому ці дебати дадуть новий поштовх для збільшення політичної боротьби. А що стосується України, то було б набагато краще, щоб ми почули теми, наприклад, щодо прийняття пакету військової допомоги за аналогією цьогорічної допомоги на 61 млрд доларів. Тобто прикладні речі, а не звичайні політичні гасла, які ми вже чули від цих конкретних кандидатів», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що на дебатах між кандидатами в президенти Дональдом Трампом та Камалою Гарріс перемога дісталася представниці Демократичної партії. Так вважають 63% респондентів, свідчать результати опитування телерадіокомпанії CNN.