Резолюція ЄП: політолог розповів, коли Україна отримає дозвіл бити по рф

Поки ж можна використовувати українську далекобійну зброю без участі західних країн. Можливо це є альтернативною, яку треба розширювати або ж скористатися кооперацією іноземних компаній з українськими для виготовлення зброї, яка буде юридично не західною.

політолог розповів, коли Україна отримає дозвіл бити по рф
політолог розповів, коли Україна отримає дозвіл бити по рф

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віталій Кулик.

«Має бути взаємодія України з західними партнерами для погодження операції з далекобійного озброєння. А це розвідка, супровід та технологічне навчання, тощо. Однак путін педалює, що використання західної зброї буде, як участь НАТО у війні проти рф. Це багато коля лякає на Заході, бо вони вважають, що можуть пересидіти війну, надаючи нам символічне занепокоєння. Однак так не буває, тому ситуація з далекобійною зброєю рано чи пізно буде вирішена на нашу користь. Все це питання часу. Однак політичних час на Заході та в Україні протікають по- різному. У нас час прискорений та важливий кожен день. На Заході ж чекають вибори у США, а потім вибори у Німеччині, бо чекають, що в ЄС зміниться кон’єктура. Тобто в Європі стане більше лідерів які підтримують ініціативу ЄП і тоді це стане можливо. Тобто в нас немає часу доки зміниться кон’юнктура. Нам потрібно вже тут і зараз. Тому ми маємо підштовхувати Захід для того, щоб це відбулося», — каже політолог.

За його словами, Україна має зброю власного виробництва, яка здатна досягати цілей у глибині території рф та будемо нарощувати її арсенал.

«Це українська зброя, українського розробника, яку можна використовувати без участі західних країн. Можливо це є альтернативною, яку треба розширювати або ж скористатися кооперацією іноземних компаній з українськими для виготовлення зброї, яка буде юридично не західною. Це теж один з напрямків, тому очевидно, що наступний етап війни збільшення ударів України в глиб рф за комбінованими способами завдання цих ударів. В якийсь момент це буде і західною далекобійною зброєю»,

На його думку, резолюція, в якій ЄП просить дозволити Україні бити західною зброєю по законних цілях у рф, поставити ЗСУ ракети Taurus, не пришвидшить це рішення.

«Скоріш за все дозвіл бити зброєю по рф Україна отримає після виборів у США. Тобто, коли буде новий очільник Білого дому. Навіть ким би він не був. Навіть, якщо буде Трамп це може підштовхнути країни ЄС та Британію дати Києву таку відмашку, оскільки Трамп почне закручувати гайки по відношенню до України. Якщо буде Камала Харісс, то в неї буде мандант по подібні дії і тоді вона може ініціювати надання такої відмашки. Наразі Джо Байден боїться це робити, так само, як і надання Україні членства в НАТО. Тобто він боїться несподіваних кроків до закінчення своєї каденції», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що парламент ЄС ухвалив резолюцію, в якій просить дозволити Україні бити західною зброєю по законних цілях у рф, поставити ЗСУ ракети Taurus, запровадити нові санкції проти Ірану і КНДР та ембарго на газ і нафту з росії.