Заява Зеленського про швидке закінчення війни нагадує Арестовича — політолог

Заява президента Володимира Зеленського під час візиту у США про те, що війна рф проти України «ближча до завершення», ніж багато хто думає, нагадує заяви ескрадинка Офісу Президента Олексія Арестовича про закінчення війни за 2−3 тижні.

Володимир Зеленський та Олексій Арестович
Володимир Зеленський та Олексій Арестович

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Швидкість підписання миру у багато чому залежить від кремля та Києва. Якби відбулася зміни влади у Києві та кремлі, то угоду при мир можна було б підписати дуже швидко. Президент заявив, що ми навіть не уявляємо, як швидко може закінчиться війна. Але проблема в тому, що ми знаємо, що відбудеться раніше, політичний програш Зеленського та зміни влади в Україні чи встановлення миру, а потім політичний програш президента. Коли він заявляє, що це може відбутися у будь-який момент, то це дуже безвідповідально по відношенню до дуже втомлених та змучених війною українців. Не можу собі уявити, щоб Сталін або Черчилль заявив, зачекайте і все відбудеться неочікувано», — каже В. Небоженко.

За словами політолога, так не можна говорити людям, які втрачають своїх близьких на війні.

«Насправді, така заява Зеленського нічого не означає. Він це сказав без задньої думки, не подумавши. Не критикую його поведінку, але чиновники з ОП чи блогери можуть так казати, але не голова держави. Такі заяви дуже нагадують Арестовича 2,5 роки тому про два або три тижні. Однак Арестовичу можна було, адже він був заспокійливим для українців, коли ми втрачали міста та території. Тільки потім стало зрозуміло, що він нас обманював. А Зеленського не можна робити таких заяв, він має бути обережний зі словами. Адже в Україні дуже гостра проблема з демобілізацією, а Зеленський такими заявами може розвіяти всі надії з цього приводу. Адже вони можуть не втілитися у життя. Тим паче, що все це було сказано за кордоном. Не розумію, навіщо про це президент говорив за кордоном. Адже про такі речі треба казати в Україні. Тоді вони направлені на тих, хто з ним зараз спілкується в США, а не на нас», — резюмує В. Небоженко.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що війна росії проти України «ближча до завершення», ніж багато хто думає, і закликав союзників зміцнювати українську армію.