Влада лише думає, як обідрати останнього українця, як липку — експерт

У Франції є окремий податок на розкіш, на високі заробітні плати, а в Україні, яка є найбіднішою країною в Європі і воює третій рік, відстоюючи свою незалежність, наші можновладці абсолютно про це не турбуються. Адже вони думають не про простих українців, а лише про свої кишені.

Влада лише думає, як обідрати останнього українця, як липку
Влада лише думає, як обідрати останнього українця, як липку

Про це заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко.

«Питання йде про те, що воювати будуть бідні. Останні податки сплатять бідні верства населення. Хоча чомусь ніхто не хоче переглянути податок на доходи фізичних осіб. Всім, хто прописує собі зарплати по 100, 200, 300 тисяч гривень, цей оклад має подвійно оподатковуватися, як у всіх цивілізованих країнах світу. Або ж ввести податок на розкіш, як у Франції, де також є проблеми з наповненням бюджету. Тобто у Франції є окремий податок на розкіш, на високі заробітні плати, а в Україні, яка є найбіднішою країною в Європі і воює третій рік, відстоюючи свою незалежність, наші можновладці абсолютно про це не турбуються. Адже вони думають не про простих українців, а лише про свої кишені. Зокрема, як обідрати останнього українця, як липку. Наповнення бюджету під час війни перекладається на простих українців», — каже О. Попенко.

На його думку, націоналізація обленерго, тарифний майдан чи інші акції протестів не вирішать питання обдирання українців владою.

«Проведемо націоналізацію і держава у вигляді тих же чиновників Мінерегетики буде і надалі керувати приватними об’єктами. До речі, серед обленерго є державні об’єкти, але це ніяк не вирішує питання в якості комунальних або енергетичних послуг. Як показує досвід, Харківенерго нічого не робить, щоб покращити комунальні послуги. Навпаки Харківенерго виписує незаконні платіжки простим українцям. Тарифний майдан також не вирішить це питання. Українцям треба думати, що вони зробили, коли бігли на виборчу дільницю у 2019 році та казали давайте посміємося, коли обирали склад Ради у вигляді фокусників, фотографів, тобто людей, які нічого не розуміють у державному управлінні. І набрали такий же Кабмін. І все це зараз вилазить нам боком. Тому в першу чергу треба думати за кого голосувати та яка політична сила зможе все це розгрести», — резюмує О. Попенко.