Чиновники самі собі незаконно нараховують кошти — правозахисник

В країні є дисбаланс відносно мізерних пенсій, коштів на утримання полонених та ув’язнених та великих зарплат чиновників. Для того, щоб відновити дисбаланс, який виник у країні, всіх нардепів треба притягнути до кримінальної відповідальності.

Чиновники самі собі незаконно нараховують кошти
Чиновники самі собі незаконно нараховують кошти

Про це в коментарі заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Щодо утримання ув’язнених, вони, як їли баланду, так і будуть їсти. Основні кошти йдуть на їх охорону та на ремонт тюрем. Притому, що потреб у вільних людей значно більше ніж у ув’язнених та полонених росіян. Їх утримують значно краще, ніж живуть пенсіонери. Годують тричі, а пенсіонери недоїдають. При чому більшість пенсіонерів отримують мінімальну пенсію — 2500 тисячі гривень і всю суму віддають на комуналку. Вважаю, що з такою пенсією вони взагалі не мають сплачувати комуналку. Найголовніша проблема, що чиновники самі собі незаконно все нараховують. Тобто основні кошти виділяються на чиновників. В Офісі Президента виділяють собі 2 млрд. Також підіймають зарплату нардепам, а при цьому є дірка у пенсійному фонді 140 млрд», — каже правозахисник.

На думку правозахисника, парламентарії з 1997 року пилять бюджет.

«А якби бюджет розподілявся територіальною громадою, то не було б таких негараздів, як зараз. Треба наводити лад у державі згідно з Конституцією та законодавства. А нардепи крім конвертів отримують зарплату у апараті Верховної Ради, що означає, що в них немає імунітету, тому їх треба притягати до відповідальності. Адже вони порушують базові принципи, за що їх треба притягати до кримінальної відповідальності. Тобто щоб відновити дисбаланс, який виник у країні, всіх нардепів треба притягнути до відповідальності. Їх треба вивести[A1] всіх по за штат і нараховувати їм по 500 грн на місяць. Саме таку суму отримують військові, які зараз лікуються вдома», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, що середньомісячні витрати на утримання ув'язнених в Україні складають 14165 грн, що вдвічі більше за мінімальну зарплату. Більшість цих коштів йде на утримання персоналу кримінально-виконавчої служби.