ПАРЄ має визнати, що рф вчинає націонацид проти України — юрист- міжнародник

ПАРЄ ухвалила резолюцію до роковин Голодомору, однак злочин геноциду проти України вчиняється і сьогодні.

ПАРЄ має визнати, що рф вчинає націонацид проти України
ПАРЄ має визнати, що рф вчинає націонацид проти України

Про це в коментарі i-ua.tv заявив юрист- міжнародник Володимир Пилипенко.

«Це важливе рішення, яке свідчить про повну підтримку України в Європі, на майданчику Ради Європи. Разом з тим не применшуючи важливість цього рішення, було цілком логічно, щоб світ та Європа визнавали, що в Україні здійснюється геноцид Українського народу російською федерацією. Фактично здійснюється знищення української нації. Адже українців не просто знищують фізично. росіяни масово викрадають українських дітей та передають їх у російські родини. Це теж ознака геноциду. Також знищується мова, культура і ціла нація. Було б дуже важливо, якби ПАРЕ чітко б артикулювала, що саме злочин геноциду вчиняється і сьогодні», — каже юрист- міжнародник.

На його думку, визнати дії рф проти України геноцидом має Офіс прокурору Міжнародного кримінального суду (МКС), який займається розслідуванням міжнародних злочинів росії в Україні.

«Ми маємо всі ознаки, що геноцид цілеспрямовано здійснюється рф і сьогодні. Взагалі треба говорити, що рф вчиняє націоцид. Це поняття ширше охоплює все, що відбувається. Адже геноцид — це фізичне знищення представників певного народу. Зокрема, через знищення культури та припинення дітонароджуваності. Адже крім фізичного знищення українців знищується наша мова та історія нації й українська культура. Таких фактів дуже багато», — зазначає

На його думку, націонацид може стати новим міжнародним злочином, який страшніше та тяжче за геноцид.

«Перш за все необхідно, щоб МКС здійснював провадження по розслідуванню злочинів геноциду», — резюмує юрист- міжнародник.

Нагадаємо, що ПАРЄ визнала Голодомор 1932−1933 років геноцидом українського народу.