Перший пункт Плана перемоги Зеленського нереалістично реалізувати — політолог

Заяви президента Володимира Зеленського про вступ України до НАТО — видача бажаного за дійсне. І те, що це є першим пунктом плану перемоги — чудово, але це дуже погано можна реалізувати на практиці в нинішніх умовах.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Рейтович.

«Щодо плану перемоги поки складно робити висновки. Поки ми не бачимо загального плану. Ми не знаємо його деталі та загальної рамки. Тому нам треба, як мінімум дочекатися його публікації, зрозуміти наскільки він підтримується нашими партнерами і наскільки вони готові вкладатися в реалізацію цього плану. Вже потім говорити про якісь більш менш реалістичні терміни», — каже політолог.

Він не виключає, що у 2025 році може закінчитися війна з рф.

«Тобто 2025 рік може бути цією датою. Питання в тому, що рік довгий. Це може бути друга половина або кінець 2025 року. Все впирається в те, як цей, так званий План перемоги, буде презентований нашими партнерами. І тут питання у масштабах цієї підтримки. Якщо вони підтримують цей план по повній програмі, то 2025 рік може стати завершенням війни. А якщо — ні, то війна також може завершитися. Однак тут питання, на яких умовах …», — підкреслив політолог.

На його думку, доки триває гаряча фаза війни Україна не стане членом Альянсу.

«І навіть після завершення гарячої фази війни можуть виникнути певні питання. Тому про вступ України в НАТО треба буде говорити виключно через призму завершення війни. Тобто на яких умовах і коли це станеться. Станом на сьогодні — розмови про мирний план, вступ до НАТО — гадання на кавовій гущі. Оскільки цих сценаріїв може бути до десятка і вони всі геометрально протилежні. Тому заяви Зеленського про вступ України до НАТО — видача бажаного за дійсне. І те, що це є першим пунктом плану перемоги — чудово, але це дуже погано можна реалізувати на практиці в нинішніх умовах», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що рф ігнорує реальну дипломатію та Формулу миру запропоновану Україною. Якщо ж буде реалізовано План перемоги, тоді росія не зможе продовжувати війну.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, на його прес-конференції з головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні.