Кешбек є експериментом над українцями — експерт

Ідея кешбеку є брехливою за назвою, суттю та реалізацією.

Сергій Кондрюк
Сергій Кондрюк

Про це під час ефіру заявив фахівець з ринку праці і трудових відносин Сергій Кондрюк.

«Зростають ціни, і нам від цих спекулятивних цін та тарифів обіцяють повернути 10%. І ще й не з усіх товарів та послуг. Як можна говорити про полегшення переживання зими, коли вводиться підвищення податків. Тобто маніпулятивно, спекулятивно й антипатріотично Гетманецев та компанія запровадили історичне збільшення податків. І при чому, це лише перший етап. Найближчим часом ми отримаємо наступні пропозиції з цього приводу. Тож як можна повертати 10% від обмеженої кількості покупок і тут же запроваджувати на всі наші доходи підвищений військовий збір?», — каже С. Кондрюк.

На його думку, військовий збір є абсолютно видуманим у свій час терміном і невідомо куди він витрачається.

«По-факту, ми маємо ось таку ситуацію. Повернемося до тарифів, які нам обіцяють спростити. Маємо чергове підвищення електроенергії в цьому році. Це для того, щоб легше перенести зиму? Тому ідея кешбеку є брехливою в назві, суті та реалізації. Всі мають зрозуміти, що так званий Національний кешбкек є експериментом. До речі, так і прописано у нормативних документах», — підкреслює С. Кондрюк.

За його словами, цей експеримент буде діяти до кінця наступного року.

«І якщо це експеримент, то проведіть його десь експериментально, а не по всій країні. Кешбек — експеримент над українцями. До речі, експерименти обертаються великими проблемами. А проводячи цей експеримент, слід задатися питання, а Мінекономіку щось зробило для того, щоб покращити життя українців у інший спосіб. Наприклад, нарешті вирішити проблему заборгованості із заробітної плати, чи нарешті вирішити питання рентабельності праці та встановлення адекватної зарплати. Мало того, що цього не зроблено, так в Мінекономіці ще саботують та блокують ці рішення», — резюмує експерт.