В Києві Арку дружби народів переплавлять на протези — урбаніст

В Києві Арку дружби народів, яка знаходиться в центрі міста, переплавлять на протези. Також її частину відправлять дронами до рф.

Анатолій Фролов
Анатолій Фролов

Про це під час ефіру заявив урбаніст, голова Київського відділення УТОПІК Анатолій Фролов.

«Подав повідомлення меру Києва Кличко про знесення Арки дружби народів. Тобто російської та української „дружби“. І як би її не називала наші депутати, люди, які виступають за її збереження колаборанти, які чекають на путіна. Ми переговорили з людьми, які роблять дрони, протези для інвалідів без кінцівок, що ми поріжемо цю Арку і передамо їм. Адже з нею можна робити протези. Також частину Арки дружби народів відправимо дронами в росію. Так ми покажемо, що немає ніякої дружби і Україна має можливість сказати ні. Держава, яка пішла на нас війною не може бути нам дружньою», — каже А. Фролов.

Довідка

А́рка Свободи украї́нського народу (до 14 травня 2022 року — А́рка дру́жби наро́дів, народна назва Ярмо) — скульптурна композиція в Києві на території Хрещатого парку.

Відкрита в рамках святкування 1500-річчя Києва та 60-ї річниці створення СРСР у 1982 році.

14 травня 2022 року, згідно з рішенням Київської міської ради, отримала сучасну назву після демонтажу однієї зі скульптур

16 квітня 2024 року Міністерство культури та інформаційної політики визнало монумент таким, що не є нерухомою пам’яткою України. 30 квітня 2024 року демонтовано композицію на честь Переяславської ради