Солдати рф не жертви путінського режиму, а вбивці — політолог розкритикував заяву Шольца

Канцлер Німеччини Олаф Шольц подібними заявами, лише шукає можливості розмежування путінського режиму та російського народу.

Олаф Шольц
Олаф Шольц

Про це в коментарі заяви політолог Ігор Чаленко.

«Треба усвідомлювати національні особливості Німеччини. Зокрема, що близько 45 років східна Німеччина була під керівництвом радянського союзу. Тому Шольц подібними заявами, лише шукає можливості розмежування путінського режиму та російського народу. Це є традиційною забавою серед західних політиків. Однак це намагання достукатися виборців для отримання додаткової підтримки серед мешканців східної Німеччини, які мають тепліше відношення до пересічних росіян. Хоча на місці Шольца взагалі не апелював би до російських військових, які є інструментаріями кровавого режиму путіна та вчиняють масовані жертво приношення та страти українських військових. Тож як можна називати таких солдат жертвами? Ні, це не жертви — це вбивці», — каже І. Чаленко.

І якщо ми говоримо про необхідність створення міжнародного трибуналу, то необхідно карати не тільки путіна та його оточення, а і всіх виконавців, які безпосередньо вчиняють ці злочини не лише проти цивільних, але і проти військових, порушуючи всі міжнародні Женевські конвенції та інші. Тут можна накладати меседжі, що Шольц так себе поводить, бо планує подзвонити путіну. Тобто він має показати, що все рівно всі мости не спалені, треба спілкуватися і росіяни ніби то не всі погані. Це класична історія. Шольц останній рік свого правління на посаді канцлера. На його фоні дуже яскраво виділяється кандидат у канцлери Німеччини Мерц, який закликає надати Україні ракети Taurus. Це показує у кого може бути більшою політична воля у Німеччині. Однак Україна вдячна Шольцу за укріплення оборони. Проте хотілося б активних кроків від Берліну, щодо ракет Taurus", — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що готовий до розмови з російським диктатором володимиром путіним. Їх розмова стосуватиметься миру в Україні.

Він нагадав про численні жертви з українського боку і про те, що водночас незліченна кількість російських солдатів стають «жертвами імперіалістичного божевілля російського президента». Шольц вважає, що необхідно провести ще одну мирну конференцію за участі росії.