В рф намагаються організовувати засідки на українські дрони за допомогою мін МОН-100 та МОН 90 (відео)

росіяни намагаються протидіяти українським важким мультикоптерам-бомбардувальникам за допомогою протипіхотних мін МОН-100 та МОН-90.

Міна споряджена 400 уражаючими елементами, які розлітаються на відстань 115 метрів
Міна споряджена 400 уражаючими елементами, які розлітаються на відстань 115 метрів

Відповідне відео оприлюднив телеграм-канал «OnlyBang — Новини в інженерці».

На оприлюднених кадрах показано, як росіяни встановлюють на покинуту машину-приманку одразу дві потужні протипіхотні уламкові міни з можливістю дистанційної ініціації — МОН-100 та МОН-90.

Задум такої засідки полягає у тому, що машина-приманка може потрапити в об’єктив безпілотника, зовнішній пілот якого може ухвалити рішення про її ураження.

У цей момент за приманкою та повітряним простором над нею спостерігають, і коли дрон-бомбардувальник зависає над ціллю для скиду боєприпасу, ініціюється підрив міни.

Міна МОН-90, яка, судячи з кадрів, встановлена на даху машини, споряджена двома тисячами елементів, які уражають цілі на відстані 90 метрів.

На відео МОН-100 розміщувалася біля машини-приманки, однак не виключено, що вона могла бути встановлена на саму машину. мін МОН.

Міна споряджена 400 уражаючими елементами, які розлітаються на відстань 115 метрів.

Загалом, після ініціації підриву ці міни створюють велику «хмару» уламків, яка може пошкодити або збити дрон-бомбардувальник у момент, коли він знижується та зависає на місці для ураження цілі.

Ефективність такої засідки залишається невідомою. До того ж, росіяни так і не показали «збитий» український дрон.

Важкі дрони-бомбардувальники є одним із найефективніших засобів ураження в арсеналі Сил оборони України.