Ще одним планом Зеленського українців відволікають від втрати Донбасу — експерт

Ще одним планом внутрішніх дій або перемоги президент Володимир Зеленський перекладає всю відповідальність на населення та таким чином хоче відволікти суспільство від втрат територій на Сході країни.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Про це в коментарі заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«Вже стільки планів у нас. Час повертатися до планової економіки. Однак президент вирішив відновити держплан, щоб кожному відомству сформувати річний план та помісячні плани. Спустити це до села до та ОСББ. Щоб всі мали свій план. Не знаю для чого це робиться. Мабуть таким чином планують підбадьорити та мотивувати населення, через невтішні результати на фронті. рф продовжує наступати на Сході і щодня захоплює новий населений пункт. За даними іноземних журналістів, за вересень 2024 року рф захопила в 5 разів більшу територію, ніж за весь 2023 рік. А влада говорить про чергові плани, щоб відвернути від того увагу суспільства,. Зокрема, щоб людям не лізли неприємні думки у голови «, — каже експерт.

Також експерт не виключає, що таким чином президент перекладає всю відповідальність на населення.

«Замість того, щоб думати, як виправити ситуацію на Сході та рятувати її, у Зеленського починають гратися в такі речі, як черговий план перемоги. Увагу суспільства відволікають, а потім перекладуть всю відповідальність за ситуацію в країні та на фронті на населення. В Офісі Президента скажуть, у нас так вийшло, бо українці написали поганий план. То чому ж ви бідкаєтеся, якщо розробили поганий план», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що Зеленський готує ще один план. За даними ВВС Україна, він доручив органам влади розробити пропозиції для так званого внутрішнього плану дій, який би допоміг країні вистояти в умовах війни. Ця ініціатива не є альтернативою плану перемоги українського президента.

Як повідомили ВВС Україна кілька джерел у владі, мова йде про документ, який стосуватиметься внутрішніх рішень в багатьох сферах — ВПК, оборона, економіка, соціальна політика та інші.

За задумом президента, він, на відміну від його плану перемоги, що стосується західних партнерів, передбачатиме кроки, які має виконати сама Україна.

«Президент вже дав доручення стосовно розробки цього плану», — повідомило джерело в команді Зеленського. Його мають підготувати і представити українцям до кінця року.

«Мета — зробити все можливе, аби зберегти єдність та досягти результатів у різних сферах розвитку країни», — пояснив співбесідник.