Чи чекати на революцію після парламентських виборів в Грузії, розповів політолог

Поки не відомо, наскільки буде потужним електорат опозиції, щоб чинити акції протестів.

Чи чекати на революцію після парламентських виборів в Грузії, розповів політолог
Чи чекати на революцію після парламентських виборів в Грузії, розповів політолог

Про це в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Революція в Грузії неможлива. Однак гостра політична криза дуже можлива. Все буде залежати від результатів. Наразі грузинська влада дуже чіпляється за владу. А вибори стануть показником, того наскільки суспільство готово підлаштовуватися під рф, заради отримання заробітків», — каже політолог.

На його думку, протести будуть обов’язково.

«Опозиція буде намагатися доволі жорстко реагувати, якщо вона програє вибори. Саме за підсумками виборів можлива гостра політична криза. Масштаб протестів залежіть від багатьох факторів. Наразі у партії Грузинська мрія електорат налаштований на те, щоб заробити гроші на торгівлі з рф, а не воювати з нею. І якщо результати виборів не будуть відображати реальні настрої, і голоси розліпляться приблизно 50 на 50 між владою та опозицією, то політичне загострення може бути дуже серйозним», — зазначає експерт.

В такому випадку він не виключає, що люди вийдуть на вулицю з протестами. Особливо, якщо опозиція програє вибори.

«Якщо програє партія Грузинська мрія, то теж можуть бути акції протестів, організовані цією партією. Вибори покажуть, чи є у влади Грузії значна частина електорату, яка готова жорстко відстоювати інтереси Грузинської мрії і наскільки грузини поділяють думку, що треба співпрацювати з росією, щоб заробляти. Щодо революції у Грузії, то питання, чи буде у опозиції багато сил. Однак можливо за результатами виборів, революція опозиції буде непотрібна. Також поки не відомо, наскільки буде потужним електорат опозиції, щоб чинити акції протестів. Тобто є багато речей, від яких залежить, чи буде революція, чи — ні «, — резюмує В. Воля.