У путіна є механізми тиску на Шольца — експерт про посередництво Індії у війні проти України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц дуже сильно піддається на шантаж та тиск з боку президента рф володимира путіна.

О. Шольц та Моді
О. Шольц та Моді

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Віктор Небоженко.

«Не відомо, до чого тут Німеччина до Індії. Тим паче, що Індія ніколи не виступала посередником. Крім того, в Індії дуже важке становище. В неї важкі стосунки з Китаєм та Пакистаном. Індія втратила Цейлон та Шрі — ланку, тому не зрозуміло, як вона може бути посередником в російсько — українській війні. Вона може бути лише стороною конфлікту. Але не прямими. Тому Шольц, щось наплутав. От якби Німеччина стала посередником, це було б цікаво. Але Шольц чомусь показує на Індію. Добре хоч не Бразилія. Насправді таким чином Шольц перекладає свої зобов’язання на Індію», — каже політолог.

На його думку, Німеччина поводиться дуже дивно щодо України.

«З одного боку, каже, що Україні потрібна зброя, щоб зупинити рух ворога, а з іншого каже, що боїться ескалації. При чому ворог продовжує наступати. Це так само, як і нелогічний вислів Шольца про те, що Індія має бути посередником між Україною та рф, бо вона немає жодного відношення до міжнародних регуляторів. Щобільше, Індія товаришує з рф, а не з Україною. Але у міжнародних стосунках не може бути арбітром один з учасників конфлікту», — зазначає В. Небоженко.

Він підкреслив, що німецьку політичну діячку Сару Ваґенкнехт, яка є прихильницею президента рф в. путіна й працює на його кошти.

«Вона має більше прихильників, ніж Шольц. І вважає, що у Німеччині немає бути жодного Шольца. До речі, путін пійшов таким же шляхом в Україні, як і Німеччині, де є велика проблема з НДР, через яку страждає ФРН. В Україні така ж проблема була з Донбасом, який дивився в бік москви. Наразі НДР досі дивиться в бік москви. До речі путін повністю проплавив зміну в місцевих органах влади в НДР. Саме тому у ФРН дуже важке становище. Тобто Шольц зруйнував те, що йому передала Меркель. У путіна є механізми шантажу та тиску на Шольца. А Шольц дуже сильно піддається. Адже він боїться, що ті, хто прийдуть до влади, його роздавлять. Тому у нього дуже погане внутрішнє політичне становище. Адже він програв місцеві вибори НДР», — резюмує В. Небоженко.

Нагадаємо, що Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив за політичне врегулювання війни росії проти України. Шольц підтримав посередництво Індії у цьому питанні.