Сьогоднішній світ зі швидкістю ракети Ілона Маска летить до своєї прірви!

Якщо ми хочемо зберегтись, то повинні саме в собі знайти сили і запропонувати усьому людству подальший напрямок для розвитку, який, на нашу думку, має базуватись саме на етичних концептах.

За моїм відчуття, сьогоднішній світ зі швидкістю ракети Ілона Маска летить до своєї прірви.

Екологічної, технологічної, інституційної, поневолення, кризи мислення і загибелі етики… і кожен її (прірву) бачить і відчуває по своєму. Але більшість її таки бачить і відчуває! І лише у цьому ми усі єдині.

Ми за крок до загибелі, бо ми — аморальні! А носії гноїння не можуть бути здорові, свобідні та гідні, а тим паче думати про благо і розвиток.

Глобальні проблеми потребують нестандартних для усіх рішень. А тому, пусте розв’язувати існуючу ситуацію втраченими ідеалами і мислительними конструкціями, які працюють не на суспільне благо, а на деградацію і руйнування Людини й Простору.

Світ стрімко втрачає головні цілей свого існування! А без них, як ми бачимо, жодні цінності не можуть запрацювати.

Не електромобілі зі штучним інтелектом, не нові міста в смартфонах, не лібертаріанці чи інші конструкції не здатні замінити етику та мислення!

Марк Аврелій казав: «Якщо ні в чому не має порядку, створюй порядок в собі самому… і знайди там опору». Так і Україні — немає чого очікувати від світу.

Якщо ми хочемо зберегтись, то повинні саме в собі знайти сили і запропонувати усьому людству подальший напрямок для розвитку, який, на нашу думку, має базуватись саме на етичних концептах.

Дякую Володимиру Тетеруку, друзям та простору I-UA.TV в яких «бурлять» ці запитання. А значить, неодмінно, будуть і відповіді!