РФ зазнає невдач в Україні: вересень став найгіршим місяцем для російської армії

З початку контрнаступу українські захисники деокупували вже 400 населених пунктів у Харківській, Херсонській та Донецькій областях. Армія РФ програє не тільки в тактичній підготовці, а й втрачає велику кількість військової техніки. Аби поповнити значні втрати Путін оголосив мобілізацію. Але навіть такий крок навряд чи допоможе Росії.

РФ зазнає невдач в Україні: вересень став найгіршим місяцем для російської армії
РФ зазнає невдач в Україні: вересень став найгіршим місяцем для російської армії

Орієнтовно 56 700 солдатів за 7 місяців повномасштабної війни в Україні втратила російська армія.

Журналісти Forbes підрахували, що з 6 по 11 вересня ЗСУ знищили російської військової техніки на понад 670 млн дол. Найдорожча втрата противника — комплекс радіоелектронної боротьби «Москва-1», знищений у Запорізькій області. У Харківській області російські окупанти втратили винищувач-бомбардувальник Су-34 та контрбатарейну систему радіолокації «Зоопарк-1М.

Зазнає російська армія й поразок на фронті. Українські захисники продовжують контрнаступ.

«Поряд із веденням оборонних боїв наші війська покращують своє тактичне становище. Так, завдяки своєчасному перегрупуванню підрозділів однієї з механізованих бригад та якісній організації бою нам вдалося відновити раніше втрачені території та забезпечити контроль позицій на південь від Бахмута. Під час ведення штурмових дій підрозділами Сил оборони встановлено контроль над населеним пунктом Яцківка на схід від Осколу», — повідомив на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов.

Деокупація, як одна з найголовніших поразок путіна.

Завдяки наступальним діям українських військових у Харківській області деокуповано 454 населені пункти. Там наразі триває відновлення інфраструктури. Менше 6% територій Харківської області залишаються окупованими російськими загарбниками. Про це в ефірі телемарафону заявив глава ОВА Олег Синєгубов.

«Ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Наразі вже трохи менше», — зазначив очільник ОВА.

ЗСУ продовжують наступальні дії в Донецькій та Херсонській областях.

Мобілізація, як, ще один крок до провалу путінського режиму.

Володимир Путін оголосив у Росії мобілізацію, щоб поповнити значні втрати своєї армії. У Пентагоні вважають, що навіть такий крок навряд чи допоможе РФ.

«Росії знадобиться час для навчання, підготовки та оснащення цих сил. Я думаю, також важливо вказати, що хоча це може вирішити кадрову проблему, неясно, чи може це значно змінити ситуацію з проблемами з командуванням, логістикою, постачанням і, що важливо, з моральним духом», — заявив речник Міністерства оборони США Пет Райдер

За його словами минулого тижня Путін зробив «не менше, ніж будь-хто інший», щоб ще більше ізолювати Росію та «зміцнити рішучість» міжнародної спільноти підтримувати Україну. Він зазначив, що брязкання ядерною зброєю, псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях, оголошення мобілізації та жорстке придушення протестів сигналізують про те, що Путін розуміє, що програє.

Росіяни швидко пробуджуються від летаргії і ставлять питання, про які мовчали дуже довго. Це може ще більше ослабити Путіна. Україна і її союзники повинні продовжувати тиснути.

Рішення про «референдуми» означає остаточне визнання путіним поразки «спецоперації».

Рішення розіграти комедію у вигляді так званих «референдумів» означає остаточне визнання президентом рф володимиром путіним поразки «спеціальної військової операції».

Таку думку висунув колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін у Фейсбуці.

«Рішення розіграти комедію у вигляді так званих референдумів означає остаточне визнання путіним поразки „спеціальної військової операції“. Але йому критично необхідно підвищити ставки саме зараз. Фарс з референдумами планувався пізніше, тепер кремль хоче його провести, не контролюючи території жодного з регіонів. Тобто це не фарс, а шизофренія слабкості», — зазначає дипломат.

Через рішення про мобілізацію та проведення псевдореферендумів на окупованих Росією українських територіях Москва втрачає й без того нечисленних партнерів. Індія та Китай дедалі рішучіше засуджують агресивну політику Кремля. Туреччина дорікає Росії через спробу анексії захоплених українських регіонів. Залізна завіса опускається дедалі нижче.