Роман Дудін звернувся до Вікторії Спартц — Розкрадання гуманітарки лише на Харківщині вражає

Екс-начальник СБУ Харківщини Роман Дудін, який перебуває в СІЗО, звернувся до конгресвумен США Вікторії Спартц зазначивши, що особи з оточення Президента Володимира Зеленського створили момент заробітку в Україні.

Роман Дудін
Роман Дудін

Про це повідомляє телеканал i-ua.tv.

«Спершу хочу подякувати Вам, пані Вікторіє, за підтримку українського народу в цій безпрецедентній, жорстокій і кривавій війні, яку розв'язала росія проти України. Звертаюсь до Вас, як до політика у США, який найбільш повно розуміє ситуацію, яка склалась в Україні, має сміливість про це розповідати, чудово розуміє ментальність та прагнення українського народу, та, на мою думку, на сьогоднішній день — є провідним експертом з питань, які пов'язані з Україною, у політичному середовищі США, так як значну частину Вашого життя прожили в Україні, маєте тут сімейні зв'язки, чудово розумієте культуру, звичаї та, навіть, політичні традиції нашого народу», — пише Р. Дудін.

Він зазначає, що те, що відбувається в Україні — це жах.

«Жах полягає не тільки в тому, що ми ведемо війну із росією, але й те, що ми майже повністю втратили контроль над тими процесами, які відбуваються всередині України. В той час, коли 24 лютого сотні тисяч громадян взяли до рук зброю і дали відсіч агресору, значна частина посадовців відверто саботувала оборону нашої держави, вони виводили кошти, вивозили родини до Монако і Ніци та всіляко ухилялись від захисту України. Ті самі особи, після перших місяців повномасштабної війни, користуючись владними повноваженнями, почали розробляти схеми особистого збагачення за рахунок горя пересічних громадян. Кажу так відверто про це, бо сам спостерігав та боровся із такими особами в Харківський області. Напередодні повномасштабного вторгнення, я неодноразово сперечався із офіцерами США, які прогнозували повторення так званого „Кримського сценарію“ зразка 2014 року, я казав, що Україна буде битись та вистоїть, я був правий, а спеціалісти зі США зробили першу помилку. Друга помилка — це недооцінка агентурного проникнення спецслужб росії у політичне середовище України», — пише Р. Дуднін.

За його словами, навколо Президента України В. Зеленського зробили вакуум, прибравши всіх тих, хто міг йому донести дійсний стан справ.

«Насправді, обсяги розкрадання гуманітарних вантажів лише в Харківський області вражають. Після того, коли мною, як керівником регіонального підрозділу спецслужби були відкриті відповідні кримінальні провадження і ми розпочали документувати осіб, що були причетні до цього, зрозуміли, що ситуацію контролює заступник керівника Офісу Президента України К. Тимошенко, який, доречі, відзначився згодом і у привласненні для „потреб“ Офісу Президента України автомобілей, що були призначені для фронту — мене було знято з посади, а кримінальні провадження — закрито. Звернення волонтерів Харківщини до Президента України, у якому вони описують вказану ситуацію, можна переглянути у соцмережах Фейсбук, Ютуб та інших із назвою сторінок „Дудін Роман“. Деякі з цих волонтерів наразі зникли безвісті. Серед іншого вони розповідають, що до Харківського регіону іноземці не хотіли направляти вантажі, бо вважали, що вони будуть перепродані. Із всіх структур тільки СБУ почала активно перешкоджати цьому», — зазначає Р. Дудін.

Він зазначає, що з першої хвилини проголошення про зняття з посади, був шалено атакований у інформаційному просторі та звинувачений у всіх смертних гріхах.

«Після того, як я відкрито звернувся до Президента України із поясненням свого бачення ситуації та неприпустимості витирання ніг об офіцера, котрий виконав всі команди та зробив все, що міг для регіону та країни в цілому, атака була призупинена. Наступні три місяці мою діяльність на займаній посаді перевіряли всі, хто тільки міг. Жодного злочину, віддання злочинного наказу, втрати секретів виявлено не було. В той же час Харківське УСБУ з новим керівником за три місяці втратило 94% результатів (інформація виключно з відкритих джерел). І, якщо станом на 30 травня працівниками Управління СБУ в Харківській області було затримано третину посібників окупантів від усієї кількості затриманих за цей час всіма силовими структурами та самостійними підрозділами на всій території України, то на 1 вересня — це всього 6% від попереднього результату. Доречі, відкриті результати можна переглянути на тих же сторінках у соцмережах.

Я знову звернувся до Президента України В. Зеленського із пропозицією про виправлення мною ситуації яка склалася у спецслужбі. А вже 11 вересня, я був затриманий співробітниками Державного бюро розслідувань (ДБР) за те, що 12 вересня не отримав від них виклик на допит та не прибув на нього. 11 вересня, я намагався їм пояснити, що 12 вересня — це завтра, але в них напевно свій календар. Тут трошки зупинюсь на ДБР", — каже Р. Дудін.

Про діяльність ДБР

ДБР — єдина в Україні правовоохоронна структура, яка фактично перші два місяці війни здійснювала свою діяльність на заході України. Митники, прикордонники, та ті громадяни України, які ведуть бізнес пов’язаний з перетином державного кордону чудово знають про їх запеклі бої на пунктах перетину кордону з Польщею. У квітні (середині) повернувшись із шикарними тактичними бородами, одягнені в красиву тактичну форму, вони почали кримінально переслідувати всіх тих, хто став на захист країни, мотивуючи це тим, що відповідно до Законів України це потрібно робити інакше.

«Вказані герої добу везли мене до Печерського суду м. Києва, не забуваючи при цьому робити зі мною переможні селфі, користуючись тим, що наділи на мене кайдани. У Печерському суді слідчий суддя, не звертаючи абсолютно ніякої уваги на відверті порушення цілого ряду Законів України та інших нормативно-правових актів, ігноруючи повне доказове спростувння того бреду, який „створили“ герої ДБР, визнає мене підозрюваним у вчиненні державної зради та самовільному залишені місця несення служби та садить мене у в’язницю на 2 місяці. Мої аргументи, що я не мав жодного контакту з росіянами, єдиний в Україні 24 лютого видав зброю раніше підготовленим патріотам та ветеранам АТО, що навіть за словами російського терориста Гіркіна призвело до того, що росіяни не змогли захопити м. Харків і в результаті вийти на траси у напрямку м. Києва та м. Дніпра, що дозволило би їм відрізати лівобережну Україну по лінії річки Дніпро, на слідчого суддю за аргумент не врахувалось. Можливо у неї інша Батьківщина і вона діяла в її інтересах. Спробував пояснити, що назвати самовільним залишення місця служби — виїзд за командою до м. Києва групи із 30 бійців найкращого спецпідрозділу України, прибуття в напівпорожнє місто і зайняття одразу позицій в так званому „Урядовому кварталі“, чудово розуміючи, що це буде остання точка і останній бій у випадку прориву росіян — також не дуже гарно. Напевно, займати покинуті ДБР позиції після того, як вони втекли на захід України спалювати кримінальні справи, відкриті по російським поплічникам», — розповідає Р. Дудін.

За його словами, наступні 10 діб були для нього цілковитою загадкою, так як закрили мене так, як напевно у Лук’янівській в’язниці вже давно нікого не закривали.

«Через 10 діб я з подивом дізнався, що ніякого «Урядового кварталу» не було, Україні та всьому світу розповідали про те, що я втік до матері на захід України. Від такого Голівудського сюжету я трошки був у шоці, за витрати на дискредитацію мене, моєї родини, співробітників СБУ, Офіс Президента України міг би відбудувати, напевно невеличке містечко.

Далі був Київський Апеляційний суд, де начебто 3 судді і вірогідність того, що буде хоч хтось порядний, а не діяти за вказівкою Офіс Президента України, більша. Але… побачив другий дубль Печерського суду. Зайшов з козирів — сказав, що маю збережені всі файли з месенджерів, а саме, хто, кому, і які команди давав, хто, які завдання виконував, фото, відео та аудіофайли. Окремо зазначив про більш ніж 80 порушень Законів України, які здійснили співробітники ДБР, «створюючи» цю справу, та скільки статей Конституції України вони порушили — ефект той самий", — пише Дудін.

Звернення до Президента США та Генпрокурора

Далі Р. Дудін звернувся до Президента США, Республіканської та Демократичної партій.

«Ефект спірний, погрози, тиск — припинились, на черговому засіданні у Печерському суді, де розглядалось продовження ведення справи і тримання мене під вартою ще на місяць, бо за 8 місяців ДБР не впоралось — слідчий суддя навіть не дав мені закінчити виступ. Доречі саме в цей раз, я вже спростував кожне речення в тексті моєї Підозри», — пише Р. Дудін.

Наступним кроком його було звернення до Генерального Прокурора України із чіткою аргументацією, що текст Підозри є юридично нікчемним, докази сфальсифіковані, кожен спростовується як мінімум двома іншими показами свідків обвинувачення, як приклад були подані покази заступника керівника Офісу Президента України К. Тимошенка, де він дає завідомо неправдиві свідчення — і знову тиша. Хоча саме у цьому випадку навіть тиша — це не погано, адже це показує залежність Генерального Прокурора від Офісу Президента України та прямо доводить умисел у вчиненні політичного переслідування та притягнення завідомо невинної особи до кримінальної відповідальності.

«Все, що я тільки що розповів можливо у більш повному форматі переглянути у вищезазначених соціальних мережах. Загалом до цієї історії долучилось вже близько 10 млн. людей», — підкреслює Р. Дудін.

Що у залишку?

Маємо чудову історію з відчутним російським присмаком. З одного боку — діти на вулицях збирають гривні для ЗСУ, хлопці в окопах воюють з ворогом. З іншого боку окремі особи з оточення В. Зеленського створили для себе момент заробітку, а для тих хто проти — Північну Корею. На офіс Президента має шалений вплив В. Слюсарєв, стосовно якого його помічник заявляє, що він співпрацює з російськими спецслужбами, К. Тимошенко займається гуманітарними питаннями, О. Татаров — займається правоохоронною та судовою історією, І. Гейда — один із керівників ДБР, відповідно до відкритих джерел в Інтернеті здійснював евакуацію оточення Януковича, та інші, також відомі Вам особи, що виконують ті, чи інші функції в інтересах Офісу Президента України.

«З яким питання звертаюсь я до Вас? Я щиро вірю, що Вам небайдужа доля України, я вірю, що Ви знаєте, що в Україні вже виросло нове покоління, яке саме зараз боронить Україну, які не ведуть бізнесу з окупантами, які не крадуть у свого народу, які бажають жити в сильній, незалежній, демократичній, правовій країні. Без допомоги США цього не буде, буде — хаос, анархія, корупція, правове свавілля. Я сам, як керівник регіональної спецслужби розумію, що якби не допомога США, ми би не встояли і не тримались стільки.

Водночас, певна категорія громадян вирішила, що у негативному для них сценарії вони встигнуть втікти з України і, навіть, якщо пощастить, то створять Уряд в екзилі, тому зараз тут можна робити все, що заманеться.

Тому, як вже неодноразово бувало в історії, лише факт американської присутності охолоджує надмірно гарячі голови, прошу Вас, або Ваших представників взяти участь у якості глядача у судовому засіданні, яке відбудеться з питання спростування висунутої мені безглуздої Підозри. Побачити та почути все те, що буде відбуватися тут за вказівкою Офісу Президента України. Дати шанс тисячам громадян України на те, що ситуація змінюється, не потрібно боятись, а потрібно себе поважати. Саме у такому випадку США отримають на десятиріччя надійного партнера у Східній Європі, де політичний курс не змінюється кожні п’ять років і де поважають демократичні права та свободи, які вже тривалий час демонструють всьому світу США.

Українці, ми — вільний народ, в нас бояр не було, а увійти до складу козацької старшини, потрібно було ще вчинками заслужити. Ми переможемо! Слава Україні", — резюмує Р. Дудін.

Рекомендовані публікації