Громадянської війни в рф вже ніяк не уникнути — Ігор Душин

Що запланували на Заході та в Україні для розпаду рф, які регіони росії відокремляться та коли це станеться, говорили з політтехнологом Ігорем Душиним.

Ігор Душин
Ігор Душин

— Чи є план у Заходу для розпаду рф?

Ні, такого плану немає. Стосовно плану Британії по розпаду рф, то це тільки поки заяви. Однак це велике завдання, яке потрібно вирішувати Україні та світу. Я один зі співавторів київської мапи постросії. Ми до цих днів зіштовхуємося з неготовністю та неочікуваністю й небажанням обговорювати плани, сценарії, структури, темпи розпаду рф. Ці заборони виставляють вашингтонські діячі, яки впливають на європейців. Адже деякі країни ЄС вже готові обговорювати розпад рф, особливо ті, у кого є безпосередня загроза від цього монстра поруч. А ось стара Європа неготова. Однак потроху стара Європа йде до цього. Гадаю, що в цьому році це обговорення розпаду рф запуститься у всьому світі.

— Чому є пауза у Західній Європі та чому в США не розглядають сценарій розпаду рф?

Кожна країна має свої рішення. Міжнародні рішення швиденько не приймаються, якщо попередньо є доктрина — нам це не потрібно, для нас це погано. Завдяки зусиллям ініціаторів, проводяться консультації, а Україна рухається в цьому напрямку і буде вести за собою інших. Ця війна закінчиться, коли ми зітремо зі світової політичної мапи рф. Тільки це може забезпечити нам спокійне життя для дітей та онуків. Це розуміють найближчі до нас країни. Польща готується до воєнної участі.

У рф ліберальні круги розглядають сценарій відбудови федеративної демократичної доброї країни. Це поза реаліями. Адже хороші руські — приблизно кожен 200-х сотий з них. Також є інший сценарій розпаду рф — її розшматування. Однак сценарії, які були з Німеччиною після другої світової війни, не підходять. Тому з двох сценаріїв, зокрема, розбудови демократичної рф, що неможливо, переходимо до основного — розшматування.

— З чого почнеться розшматування рф?

Мене цікавить Далекий Схід та (Інгрія), це Пітер. Також пробудження силових та кримінальних структур в регіонах Сибіру, який пам’ятає та відчуває свою окремість від москви. Вони виступають за шлях від москви. Адже набридло її годувати. Однак для цього руху потрібно послаблення московської влади. Ці ідеї вже починають непублічно обговорювати. Вони ведуться між господарями тих регіонів. Треба, щоб пішли самостійні рухи тих, хто дієздатний там, на рф, будувати собі своє окреме майбутнє від послабленої та знешкодженої москви. Ми імперіалістичну війну рф, повинні перевернути на їх же громадянську війну в росії.

— Чи може завдяки українській інформполітиці та настроями громадян рф, які незгодні з війною, розпочатися громадянська війна у рф? Що для цього потрібно ?

Зараз всього цього не достатньо. Однак це наша політика та завдання, знаходити та збуджувати різні місцеві сили: бізнесові, адміністративні, кримінальні та інші угрупування, які будуть бажати громадянську війну у рф. Це робота, яку повинні виконувати люди, які мають фах та практичний досвід, щоб розшматувати росію на шматки. Робити це треба рішуче. Для цього повинна бути державна політика України.

— Чи може вихід ЗСУ на кордони 1991 року стати поштовхом для початку розвалу рф?

Якщо в цьому році ми вийдемо на Азов та переріжемо дихання Криму, це вже достатній поштовх до змін, які мають почати відбуватися. Також потрібно буде будувати демілітаризовану зону. Це вже інші, окремі питання, які обговорюються малесенькими шматочками. Однак треба залучати наших партнерів з Великої Британії та Польщі. Також є зрозуміла позиція країн Балтії. Крім того, пробуджуються Молдова та Румунія. Однак гуртом ще не дійшло, хто і що повинен робити, які кадри та політика. До цього це йти та йти, але треба йти швидко.

— Як президентські вибори в США та рф можуть вплинути на війну в Україні?

Вибори диктують багато чого. Зокрема, вибори в США задають темпи та розміри практичної допомоги Україні від Вашингтону. Вона є основною зі всієї допомоги. Тому етапи завершення війни та час нашої перемоги сильно залежить від допомоги наших партнерів. Основним з цих партнерів є США. Однак вибори в США зараз йдуть за таким сценарієм, що вони самі у себе можуть отримати громадянську війну.

При цьому в України є пряма залежність від США.

Стосовно виборів в рф, то якщо путін доживе — він намалює собі перемогу. Однак звільнення Криму — очевидна поразка у війні, яку почала рф. Це умови для послаблення центральної влади рф. Воно в будь-якому випадку відбудеться, не дивлячись — всі ми звільнимо кордони до кінця цього року, чи ні. Однак ця поразка спричинить внутрішні процеси для розвалу рф. Їх треба просувати. Однак — це робота спецслужб України та інших держав.

— Що буде стартом для розпаду рф?

Стартом розпаду росії стало 22 лютого, коли відбулося повномасштабне вторгнення в Україну. Це був початок кінця російської імперії. Ця держава буде знищена й Україна переможе. Одна з двох держав повинна зникнути. Україна залишається, а рф — не буде. Питання тільки темпи, а також хто і що для цього повинен зробити. Однак громадянської війни в рф вже ніяк не уникнути. Ті, хто це розуміє, вже купують зброю, готуються до кровавої роботи, де кожен буде сам за себе. Зробимо їх імперіалістично їх же громадянською війною.

Ми ж маємо унікальний шанс та чистий аркуш, на якому можемо передову та найкращу державу, в якій буде зручно жити.