IV Міжнародний фестиваль української ретро-музики імені Богдана Весоловського

Міжнародний фестиваль української ретро-музики імені Богдана Весоловського — щорічний міжнародний фестиваль ретро-музики на честь українського пісняра та композитора Богдана Весоловського.

В цьому році він четвертий. Конкурс відбудеться 4 — 5 вересня .

Ім’я Богдана Весоловського (1915−1971) — українського композитора, який працював у сфері української естрадної музики, було добре відоме у світі. Його твори — пісні в ритмі вальсу, танго чи фокстроту — ставали танцювальними шлягерами. Вони звучали на найпрестижніших сценах світу в США, Аргентині, Австралії та багатьох країнах Європи

Мешкаючи в Канаді (Сотбурн, Торонто, Монреаль), тобто у вимушеній еміграції, За час перебування Весоловського на посаді керівника української секції канадської радіокомпанії Сі-Бі-Сі її мовлення розширилось з 14 до 60 годин на тиждень. Богдан жив Україною щодня, був добре обізнаний з усіма подіями, що там відбувалися. Крім того, слухачі з України писали листи на студію і з ними був постійний контакт.

Весоловський мав змогу читати українські часописи і знайомитися із сучасною українською поезією.

Однією з перших виконавиць пісень Веселовського була Ірена Яросевич — солістка «Ябцьо-джазу» і перше його кохання. Цікаво, що через 30 років розлуки вони зустрінуться, і Рената Андерс (сценічне ім’я Рената Богданська) запише пісні композитора, які принесуть їй на Заході славу визначної української співачки.

Богдан Весоловський належить Україні. ПЕРЕПОХОВАН в Стрію .