Постраждалі внаслідок війни в Україні: що зробила держава для захисту самих незахищених?

Сьгодні темою нашої передачі «Постраждалі внаслідок війни в Україні: що зробила держава для захисту самих незахищених?

Історія Кустанайської «є неоднозначні та гострі питання зіткнення переселенців з байдужестю і ворожестю органів влади, які мають захищати їх права. Багато хто з активістів, які захищають права постраждалих внаслідок збройної агресії РФ в Україні, за шість років зазнав утисків, переслідувань, шість років люди змушені відстоювати свої права на гідність, на житло на мирній території України. Що зробила держава за ці роки для найбільш незахищених категорій внутрішньо переміщених осіб (пенсіонерів, інвалідів, багатодітних родин)? Чому немає досі недостатньо «політичної волі» для СИСТЕМНИХ державних рішень? Чому людей шляхом насильства без рішень суду викидають просто на вулицю з гуртожитків? Що відбувається з переселенцями «під дахом» Міністерства юстиції України у гуртожитку Інституту права та підвищення кваліфікації Мінюсту у майже самому центрі Києва? Чому поліція м. Києва та інших міст в Україні належним чином не реагує на явно незаконні дії порушників прав переселенців? Ми розглянемо ці питання з безпосередніми участниками подій — громадськими активістами, які захищають права переселенців та самі є постраждалими внаслідок забройної агресії РФ.

Наші гості — це Омельченко Наталя — голова ГО «Активна громадянська позиція», переселенка, багатодітна мати, Антропова Наталія — правозахисник ГО «Луганська правозахисна група», переселенка, пенсіонер, Москалюк Зінаїда — правозахисник ГО «Луганська правозахисна група», переселенка, ветеран праці, пенсіонер-інвалід.

Ведуча програми — Наталія Целовальніченко, член Громадської ради при Міністерстві юстиції України, адвокат, правозахисник