Як зупинити переслідування активістів?

Як зупинити переслідування активістів поговоримо з Людмилою Янкіною, керівницею напряму Центру прав людини ZMINA, Сергієм Куценком — головою ГО «Озеро Качине» та Валерієм Харчуком — керівником «Антикорупційного регіонального фронту» із Рубіжного.

Нещодавно Центром прав людини ZMINA була презентована моніторингово-аналітична доповідь «Становище правозахисників та громадських активістів в Україні у 2021 році».
У ній йдеться про тенденцію зростання злочинів та проступків проти найактивніших членів суспільства. Зокрема, у 2021 році ZMINA зафіксувала 108 випадків переслідувань, тоді як у 2020-му 101, а 2019 — 86.
Чому ситуація не покращується? Хто відповідає за захист правозахисників та активістів? Чому соціальні напруга на місцях не знижується? Що повинна робити місцева та державна влада для збереження «золотого» фонду суспільства?
Про це та інше поговоримо з Людмилою Янкіною — керівницею стратегічного напрямку із захисту активістів та правозахисників Центру прав людини ZMINA, Сергієм Куценком, головою ГО «Озеро Качине» та Валерієм Харчуком — керівником «Антикорупційного регіонального фронту» із Рубіжного.

Посилання на доповідь — https://zmina.ua/content/uploads/sites/2/2022/02/stateofhumanrightsdefenders2021_reportua_web5.pdf