Економіка в карантині

Згідно останніх даних Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD), які були оприлюднені 26 березня на саміті G20 світ готується до глобальної рецесії, і якщо розвинені економіки сподіваються відновитися в 2021 році втративши від 15% ВВП, то який прогноз реальний для України?

Гості :

@Юлія Клименко — Пані народний депутат ВР України IX скликання фракції «Голос»

@Емма Турос — директорка Канадсько-Української Торгової палати, менеджерка проекту CUTIS

@Ілля Несходовський — Директор Інституту соціально-економічної трансформації

@Галина Шостак — Власниця мережі дитячих садочків Emily Club, співвласниця фіз+мат школи Kebet, авторки найповнішої в Україні онлайн програми «Дитячий бізнес мрії»

@Майя Степова — Власниця і директорка сімейного ресторану Думка

Тема: Економіка в карантині.

Зростаюче розповсюдження коронавірусу спонукало Уряд ввести безпрецедентні заходи щодо стримування епідемії. Карантин блокує діяльність багатьох підприємств, вводить широкі обмеження на всіляку мобільність та подорожі, передує послідуючим фінансовим потрясінням, ерозії довіри та підвищеної невизначеності.

За прогнозами експертів ВВП країн що розвиваються втратить до 25% ВВП, криза перш за все торкнеться малого та середнього бізнесу і не просто торкнеться: тисячі само зайнятих втратять роботу, втратять бізнес адже їх збережень не вистачить на утримання команд, витрати по оренді, податкам тощо.

Обсяг та глибина наслідків вимагають від урядовців та органів місцевої влади рішучих та оперативних дій, постійної комунікації та адресної допомоги бізнесу.

В цьому ефірі Відвертих розмов ми спробуємо донести думки багатьох підприємців як то до чиновників так і до споживачів!