40 бійців АТО з Дніпропетровщини отримали посвідчення добровольців

У Дніпропетровській обласній раді відбулося перше офіційне вручення документів, що підтверджують визнання учасників АТО на рівні області.

У Дніпропетровській обласній раді відбулося перше офіційне вручення документів, що підтверджують визнання учасників АТО на рівні області.

Програма визнання була ініційована обласною радою близько 1,5 роки тому і поча

лась з рішення, підписаного головою обласної ради Глібом Пригуновим.

«Склалося так, що не будучи у складі офіційних військових угруповань, добровольці не змогли отримати того визнання та пільг, які передбачені бійцям ЗСУ. Такою є система і такі є закони, і це — правильно. Без чітких зафіксованих даних кожен може прийти та затребувати посвідчення учасника бойових дій. Погодьтеся, було б несправедливо. Саме тому процедура визнання добровольців — це кропітка і дуже відповідальна справа», — зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов.

Для реалізації процедури визнання в обласній раді створили спеціальну робочу групу, яка покликана готувати списки добровольців на затвердження депутатам. Тобто добровольці подають пакет необхідних документів, робоча група їх ретельно розглядає, потім, якщо усі документи дійсно підтверджують учать людини у бойових діях, за неї голосують члени робочої групи. Далі подають ці дані на сесію на затвердження депутатам обласної ради. За 2017 рік на 3-х сесіях облради щоразу затверджували добровольців — усього 125 осіб, у тому числі і Дмитро Ярош.

«Коли розпочалися воєнні дії, саме добровольчі батальйони у перших рядах пішли захищати кордони України. Не за наказом, не тільки через необхідність виконувати борг, а, насамперед, за покликом душі і відчуттям справжнього патріотизму. Добровольці заслуговують нашої глибокої поваги і шани, тож офіційне визнання — це найменше, що ми можемо зробити для них!» — підкреслив Гліб Пригунов.

oblrada.dp.gov.ua