Дніпро — не Кемерово: дніпряни не підтримали російську провокацію зі свічками

Сьогодні, 29 березня, у центрі міста Дніпра мав відбутися мітинг «співчутливих громадян» щодо трагедії в місті Кемерово (РФ), де під час пожежі загинули діти. Проте підтримати російську провокацію прийшли не більше десяти осіб.

Сьогодні, 29 березня, у центрі міста Дніпра мав відбутися мітинг «співчутливих громадян» щодо трагедії в місті Кемерово (РФ), де під час пожежі загинули діти. Проте підтримати російську провокацію прийшли не більше десяти осіб.

Тисячі дніпрян у соцмережах та месенжерах отримали від невідомої «творчої молоді Дніпра» повідомлення про організацію так званої акції пам’яті «Про трагедію Кемерово знаємо і разом співчуваємо». Але показати «братам з-за поребрика» картинку, як «один народ» сумує за загиблими внаслідок недбальства російських чиновників дітьми, прийшло не більше десяти осіб.

Окрім того, до заходу долучилися дніпровські патріоти, учасники бойових дій на Сході та активісти, які намагалися пояснити тим, хто скорбує за загиблими у РФ, що сьогоднішня акція — не більше як кремлівська ідеологічна провокація. Адже сама Росія в перші дні трагедії ніяк не відреагувала на подію, зокрема загибель десятків дітей не призвела до жодної серйозної кадрової перестановки влади.

«Я бачив як росіяни вбивали українців. Коли в Іловайську заходиш в будинок, а там вбита сім’я — мертві діти і їх батьки. Чому ви їх не поминаєте? Чому за них не ставили свічки?», — наголосив ветеран війни Олександр Писаревський, більш відомий під псевдонімом Сігурд Сварт.

Поспілкувавшись годину, купка громадян, що співчувають російським дітям, та українські патріоти мирно розійшлися по домівках.

«Поза залежністю до особистих емоцій кожного: Дніпро не з Кемеровим. Не з Кремльовським, не з Пітерським, не з Гамбургським», — наголосив ветеран війни Ігор Куліковський.

Як відомо, 25 березня в місті Кемерово в РФ сталася трагедія в ТРЦ «Зимова вишня», де в результаті пожежі, за офіційними даними, загинуло понад 60 осіб, більшість з яких — діти. ЗМІ повідомляють, що дітей закрили в кінотеатрі, щоб вони не розбіглися. Таким чином, були порушені всі правила пожежної безпеки.

Автор: Дарина ТВАРА

По матеріалам dniprograd.org