Засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України

24 травня 2019 року відбулося чергове засідання Громадської ради при Державній регуляторній службі України.

Серед головних питань порядку денного:

— дії бізнесу та громадськості, пов’язані зі скасуванням судом урядової постанови № 295, якою передбачалися незаконні інспекційні відвідування, а також намірам знову запровадити таке регулювання.

— розгляд проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку доступу до мережі Інтернет». Представники бізнесу висловила позицію щодо не підтримки прийнятого рішення ДРС стосовно його погодження та вирішили рекомендувати ДРС провести додаткові консультації (проведення наради) з представниками Громадської ради, Держспецзв’язку та суб’єктів ринку телекомунікацій з приводу подальших кроків стосовно проходження проекту постанови (відео 1 та відео 2).

Виступ Гусєва О.Ю.:

Виступ Федієнко О.П.:

— звернення до Президента України з пропозицією провести аналіз стану виконання ОДА та КМДА покладених на них повноважень із забезпечення реалізації державної політики сприяння розвитку малого бізнесу та здійснення державної регуляторної політики, у частині залучення суб’єктів господарювання, громадських організацій підприємців, об’єднань підприємців до формування державної регуляторної політики і державної політики у сфері підприємництва, забезпечення утворення та функціонування регіональних рад підприємців.

Також учасники заходу розглянули питання щодо:

— створення при Державній регуляторній службі України робочої групи з питань праці;

— стратегії Громадської ради при ДРС проведення дерегуляції підприємницької діяльності в Україні;

— захисту прав вексельних кредиторів.

Крім цього Громадська рада вирішила звернутися до ДРС з приводу утворення ініціативної групи з підготовки установчих зборів для формування нового складу Громадської ради.

Протокол засідання Громадської ради буде опубліковано на сайті.