Засідання громадської ради при Мінекономрозвитку

23 травня 2019 року відбулося чергове засідання громадської ради при Мінекономрозвитку.

Зміни у країні, пов’язані з розпуском парламенту та заявами про відставку керівників різного рангу, не обійшли і Мінекономрозвитку. Жодного з керівників Міністерства на засідання не було.

Незважаючи на це, члени громадської ради розглянули низку важливих питань.

Так, після відповідної дискусії, учасниками заходу були підтримані ініціативи О. Гусєва стосовно направлення голові Уряду листа щодо необхідності якнайшвидшого розгляду та прийняття проекту постанови КМУ «Про внесення змін до переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», зокрема скасування постанови КМУ від 16 червня 2004 року № 773 (відео).

Виступи на ГР при МЕРТ:

Відповідне звернення також буде направлено до Мінекономрозвитку стосовно доцільності внесення змін до Положення про комісію з акредитації організацій колективного управління, затвердженого наказом Мінекономрозвитку України № 8 від 04.01.2019 р. та створення робочої групи для внесення змін в ЗУ № 2415-VIII «Про ефективне управління майновими правами правовласників у сфері авторського права і (або) суміжних прав» (відео — доповідач-Кожевніков В.С.)

Виступ Коженикова В.С.:

Учасники засідання також розглянули питання та прийняли відповідні рішення з питань щодо:

— доповнення інформації про функції та повноваження структурних підрозділів на сайті Мінекономрозвитку України та захисту майнових прав інвесторів — покупців приватизованого майна (доповідач — Бойчук Є.І.);

— заходів з спрощення процедур торгівлі (доповідач — Платонов О.І.);

— передачі нерухомого майна до сфери управління Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (доповідач — Голубятніков М.І.);

— делегування представників Громадської ради до Координаційної групи з розробки проекту Національної стратегії розвитку сфери інтелектуальної власності та стосовно представництва МЕРТ в судових засіданнях у справах про визнання недійсними охоронних документів на об’єкти ІВ (доповідач — Чернобай О.В.).

Крім того, учасники заходу обговорили питання обрання кандидатів ГР при МЕРТ до складу ініціативної групи з підготовки проведення установчих зборів по формуванню громадської ради (доповідач — Балдинюк О.В.).

Протокол та рішення Громадської ради будуть опубліковані на сайті.