Засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку України

26.07.2019 відбулося останнє засідання Громадської ради при Мінекономрозвитку України, яка була обрано два роки тому.

Представники ГР задали низку питань присутньому на засіданні Міністру, зокрема стосовно проблемних питань ліцензування та державного нагляду у сфері телекомунікацій, які виникли через прийняття суперечливих постанов КМУ від 6 лютого 2019 р. № 191 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері телекомунікацій та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) НКРЗІ», та від 19 червня 2019 р. № 523 «Про внесення зміни до переліку органів ліцензування та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України», згідно з якою лише через рік втрачає чинність постанова Кабінету Міністрів України від 16 червня 2004 р. № 773 «Про розміри та порядок зарахування плати за видачу, переоформлення, видачу дубліката, копії ліцензії на провадження діяльності у сфері телекомунікацій і продовження строку її дії».

Запропоновано звернутися до нової Верховної Ради України щодо прийняття відповідного Закону, яким буде ліквідовані розбіжності у сфері телекомунікацій.

Громадська рада розглянула низку питань, зокрема:

Стан виконання доручення Кабінету Міністрів України від 28.08.2017р. та врахування Резолюції 10-го Всеукраїнського з`їзду якості.

Проблемні питання регулювання в Україні органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.

Ситуація, яка склалася після прийняття постанови КМУ № 496 від 12.06.2019р., якою змінено розміри та порядок сплати зборів за підготовку до державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір.

Діяльність Ради з питань інтелектуальної власності, створеної Постановою КМУ № 90 від 07.02.2018р.

Стан виконання Мінекономрозвитку України направлених до нього звернень ГР при МЕРТ стосовно питань інтелектуальної власності.

Адаптація вертикального (галузевого) законодавства з технічного регулювання передбаченого Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

За результатами обговорення прийнято низку рішень стосовно направлення звернень та рекомендацій до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та Мінекономрозвитку.

Протокол засідання та рішення будуть оприлюднені на сайті.

Також керівником ініціативної групи з підготовки установчих зборів з формування громадської ради при Мінекономрозвитку України була надана інформація про стан підготовки та опрацювання заяв інститутів громадянського суспільства.

Установчі збори заплановано провести 5 серпня 2019 року.