Підсумки засідання НКРЗІ

05.06.2018 відбулось засідання НКРЗІ. У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— зняла з розгляду

проект рішення НКРЗІ «Про внесення змін до Правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку», затверджених рішенням НКРЗІ від 23.08.2012 № 428, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 12.09.2012 № 1571/21 883, який планувалося схвалити для направлення на погодження до заінтересованих державних органів.

За інформацією представників Укртелекому, компанія запропонувала НКРЗІ відкласти розгляд питання, нібито через процедурні питання (на цей час невідомо які).

Можливо це пов’язано з їх бажанням паралельного внесення змін до Порядку регулювання тарифів на надання в користування ККЕ операторів телекомунікацій та відповіднихГраничних тарифів. Як відомо, низка операторів отримала від Укртелекому проекти додаткових угод до договорів про надання в користування ККЕ, в яких запропоновано внести зміни та прописати питання:

— сплати неустойки у розмірі 5 тис. грн за кожен місяць, у тому числі неповний, у разі порушення замовником максимального строку знаходження додаткової муфти в оглядовому пристрої (кабельному колодязі зв’язку (ККЕ);

— сплати штрафу у розмірі 5 тис. грн за кожну ділянку кабелю, що була виявлена без договірних відносин з ПАТ «Укртелеком», інше.

— внесла зміни

до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік, якими збільшено строки підготовки проектів, зокрема проекту ПКМУ «Про внесення змін до розмірів плати за видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України», рішень НКРЗІ «Про затвердження Правил здійснення діяльності в сфері телекомунікацій», «Про внесення змін до Положення про державне регулювання номерного ресурсу телекомунікаційних мереж загального користування України, які спрямовані на спрощення умов розподілу та використання номерного ресурсу», змін до Ліцензійних умов користування радіочастотним ресурсом України, затверджених рішенням НКРЗ від 19.08.2005 № 53.

Перенесення пов’язано з намаганням НКРЗІ не виконувати вимоги Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», яким відмінено ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018.

— погодила

без зауважень проект постанови Кабінету Міністрів України «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2019 — 2021 роки», надісланий листом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.