Підсумки засідання НКРЗІ

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія: — схвалила проект рішення «Про внесення змін до Порядку маршрутизації трафіка в телекомунікаційній мережі загального користування України» з подальшим направленням його на погодження до заінтересованих державних органів.

31.07.2018 відбулося засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— схвалила

проект рішення «Про внесення змін до Порядку маршрутизації трафіка в телекомунікаційній мережі загального користування України» з подальшим направленням його на погодження до заінтересованих державних органів.

— погодила із застереженням та пропозицією

проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України», підготовлений Адміністрацією Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

— затвердила

пропозицію про взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж у м. Київ на 2018 рік, надану

ПрАТ «ВФ Україна»

, та присвоїла цій пропозиції номер у каталозі.

— внесла

зміни у додаток до рішення НКРЗІ від 03.04.2018 № 192 «Про погодження Переліку акредитованих в установленому порядку органів, уповноважених на проведення діяльності з підтвердження відповідності радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв».

— внесла

зміни до Плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2018 рік.

— окремим рішенням, на підставі рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 03.04.2018, яке залишено без змін постанову Київського апеляційного адміністративного суду, вирішила відповідно до заявиТОВ «СФЕРАМАКС»

продовжити на 10 років термін дії ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

видала ДП «АДМІНІСТРАЦІЯ МОРСЬКИХ ПОРТІВ УКРАЇНИ»

ліцензію строком на 5 років на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку з ємністю мережі до 1 000 номерів з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку на території м. Бердянськ Запорізької області з включенням до ліцензії особливих умов щодо здійснення протягом шести місяців з дати видачі відповідної ліцензії модернізацію обладнання для подальшого використання міжстанційної сигналізації СКС-7, та видала копію цієї ліцензії для Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України» (адміністрація Бердянського морського порту).

продовжила строк дії двох ліцензій:

— ДП «Торецьквугілля»

— на надання послуг місцевого телефонного зв’язку (крім відомчих об’єктів) у мережах подвійного призначення з правом створення власної мережі ємністю до 1 000 абонентських номерів на території Донецької області з 15.08.2018 по 14.08.2023 з включенням до ліцензії особливих умов: здійснити протягом шести місяців з дати видачі відповідної ліцензії модернізацію обладнання для подальшого використання міжстанційної сигналізації СКС-7;

— ТОВ Будівельно-монтажне підприємство «ВОЛСБУД»

— на надання послуг місцевого телефонного зв’язку (крім відомчих об’єктів) з правом створення власної мережі ємністю понад 1 000 абонентських номерів на території м. Одеса та Одеської області з 29.12.2018 по 28.12.2023.