Підсумки засідання НКРЗІ

18.12.2018 відбулося засідання НКРЗІ.

18.12.2018 відбулося засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— затвердила

Зміни до Порядку маршрутизації трафіка в телекомунікаційній мережі загального користування України, затвердженого рішенням НКРЗІ від 05 липня 2012 року № 324, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 25 липня 2012 року за № 1252/21 564.

Зміни, зокрема, стосуються впровадження конвергентних рішень мереж фіксованого і рухомого (мобільного) зв’язку при маршрутизації трафіку голосової телефонії без міжмережевих (медіа) шлюзів, а також в частині встановлення заборони операторам телекомунікацій здійснювати маршрутизацію трафіка через точки взаємоз’єднання телекомунікаційних мереж, які розташовані на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, які використовуються суб’єктами господарювання, що не зареєстровані згідно з законодавством України.

Дане рішення буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України та набере чинності з дня його офіційного опублікування.

— прийняла рішення погодити

проект наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Методики визначення плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта транспорту» із зауваженням до нього.

Зауваження стосуються неправомірного розширення вимог Закону про доступ щодо збільшення витрат для визначення періодичної плати за доступ до елементів інфраструктури об’єкта транспорту, зокрема через: «Витрати на оплату праці обслуговуючого персоналу», «Витрати на матеріали необхідні для підтримки», «Витрати на утримання інженерних мереж спільного користування» та «Витрати на оплату податку на земельну ділянку».

— погодила без зауважень

проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 червня 2004 р. № 812», надісланий листом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Проектом визначається, що до створення Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій України виконання його функцій покладається на Держспецзв’язку.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

— видала ТОВ «ЛІНКОМ-3000»

ліцензію на надання послуг фіксованого міжміського телефонного зв’язку з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку на території м. Київ, Одеської області строком на 5 років;

— продовжила строк дії ліцензії ТОВ «ЛАКИ НЕТ»

на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Київ, м. Одеса з 18.04.2019 по 17.04.2024.