Підсумки засідання НКРЗІ

15.01.2019 відбулося засідання НКРЗІ.

15.01.2019 відбулося засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів Комісія:

— погодила проект

наказу Міністерства інфраструктури України «Про внесення змін у додатки 2 та 3 до Порядку використання відбитка про оплату письмової кореспонденції» із зауваженням.

Зауваження стосуються, зокрема, розбіжностей градації ваги у різних нормативно-правових актах, а також не врахування у проекті вимог, згідно з якими передбачено, що у межах України безоплатно пересилаються:

прості листи масою до 20 грамів і поштові картки, відправниками та адресатами яких є військовослужбовці строкової служби;

посилки з одягом військовослужбовців строкової служби, що відправляються в установленому порядку військовими частинами;

відправлення для сліпих (крім тих, що перевозяться авіатранспортом).

При цьому, оплата цих пересилання здійснюється за рахунок і в межах бюджетних асигнувань, передбачених на утримання відповідних бюджетних установ.

— вирішила надати

операторам, провайдерам телекомунікацій рекомендації, підготовлених Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, щодо поширення серед користувачів правил кібергігієни, які важливо знати і дотримуватися користувачу для підвищення безпеки під час користування сучасними цифровими пристроями.

— запланований раніше розгляд

проекту Закону України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення», підготовлений Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України, не відбувся через не включення питання до порядку засідання.

Незважаючи на відміну ліцензування у сфері телекомунікацій з 01.01.2018 НКРЗІ:

видала ліцензії:

• на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж: ТОВ «Домінет»

на території с. Озера, с. Гаврилівка Вишгородського району, с. Луб’янка Бородянського району, м. Ірпінь, м. Буча, смт Гостомель Київської області та

ТОВ «ЛЮКС.НЕТ»

на території м. Малин Житомирської області, строком на 5 років;

• на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку у сільській місцевості з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку: ТОВ «ЗОРЯНСЬКІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЙНІ СИСТЕМИ»

на території Рівненського району Рівненської області строком на 5 років з включенням до ліцензії особливих умов: здійснити протягом шести місяців з дати видачі відповідної ліцензії модернізацію обладнання для подальшого використання міжстанційної сигналізації СКС-7.

продовжила

строк дії ліцензій:

• ТОВ — Фірма «РАДІО»

— на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку з ємністю мережі до 10 000 номерів з правом технічного обслуговування та експлуатації телекомунікаційних мереж і надання в користування каналів електрозв’язку: на території Вінницької області з 27.05.2019 по 26.05.2024;

• підприємцю Череді Г. В.

— на надання послуг фіксованого місцевого телефонного зв’язку з ємністю мережі до 10 000 номерів на території Київської області з 02.06.2019 по 01.06.2024 та з ємністю мережі понад 10 000 номерів на території м. Київ, Сумської області з 06.05.2019 по 05.05.2024;

• ТОВ «КІЧКАС НЕТВОРК»

— на надання послуг з технічного обслуговування та експлуатації телемереж на території м. Запоріжжя з 12.05.2019 по 11.05.2024.