Підсумки засідання НКРЗІ від 07.03.2017

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів:

07.03.2017 року відбулось чергове засідання НКРЗІ.

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів:

— не погоджено проект Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про радіочастотний ресурс України», надісланий листом Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, у зв’язку із зауваженнями до нього.

— затверджено висновок стосовно висловлення позиції щодо доцільності прийняття проекту Закону України «Про радіочастотний ресурс України», реєстраційний номер 5051 від 17.02.2017 (доопрацьований), та запропоновано врахувати зауваження, що були надіслали до ВРУ раніше.

Зі слів Олега Гусєва, є непорозуміння між гілками влади, ВРУ та КМУ, при підготовці необхідних галузі змін до законодавства щодо впровадження новітніх технологій та вдосконалення механізму регулювання відносин у сфері користування радіочастотним ресурсом України, але кожен бачить це по своєму. ВРУ, в особі голови комітету з питань інформатизації та зв’язку, проштовхує новий власний проект закону, КМУ хоче внести зміни до діючого закону.

Йде затягування питання. По-перше, КМУ поставила не зовсім обґрунтовані завдання, по-друге, Держспецзв’язку не хоче виходити за межі наданих повноважень щодо розробки і не врахувала розширені пропозиції НКРЗІ, і третє — головне, у підготовки проекту № 5051 приймала участь НКРЗІ, тому вона лобіює власні питання.

При цьому по проекту № 5051 є низка зауважень: http://www.cst.org.ua/docs/09/VRU/RCHR/26.09.16.pdf.

Присутні на засіданні представники громадськості висловили позиції щодо вищезазначених проектів Законів, зокрема було підкреслено, що незважаючи на лобіювання проекту № 5051, він зможе бути розглянутий не раніше прийняття одного з чотирьох проектів пов’язаних з електронними комунікаціями, а по них відсутня єдина позиція у самому комітеті ВРУ та відсутні голоси депутатів для голосування хоча б по одному з них.

Про перебіг подій з питання електронних комунікацій ми писали раніше: index.php?newsid=1366.

Крім того:

— затверджено нові інформаційні та технологічні картки послуг, що надаються НКРЗІ;

— оновлено склад оргкомітету з проведення в НКРЗІ першого туру Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець».