Підсумки засідання НКРЗІ від 14.03.2017 року

14.03.2017 року відбулося чергове засідання НКРЗІ від 14.03.2017 року

У блоці питань щодо розгляду проектів законові та нормативно-правових актів:

— схвалено проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 р. № 200 і від 1 серпня 2007 р. № 993». Проект постанови буде подано на розгляд Кабінету Міністрів України.

На думку НКРЗІ, прийняття цього акта створить умови для проведення тендеру на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження системи рухомого (мобільного) зв’язку четвертого покоління.

На запитання представника громадськості:

що буде з частотами, якщо не буде проведено тендер або він не виявить переможців? Керівник юридичного департаменту відповів: залишаться у користувачів.

— не погоджено проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Дорожньої карти наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері телекомунікацій (електронних комунікацій)», що розроблено Держспецзв’язку.

В котре бачення НКРЗІ шляхів розвитку сфери телекомунікацій розійшлося з баченням Держспецзв’язку (ЦОВЗ), що негативно впливає на забезпечення впровадження заходів з наближення законодавства України до законодавства ЄС у сфері телекомунікацій (електронних комунікацій).

У сфері телекомунікацій ще рік тому мала бути розроблена дорожня карта, яка стала би основою системних законодавчих змін. Але стратегічного документа досі не існує. Як зазначає координатор Парламентської експертної групи з євроінтеграції: «Це — біг по колу і продовження практики правової невизначеності».

Іншим рішенням НКРЗІ, з метою вирішення питання організації доступу абонентів телекомунікаційних мереж загального користування України до послуг, що мають соціальне значене, за скороченими номерами формату 116ХХХ з використанням можливостей операторів мобільного зв’язку, вирішила рекомендувати операторам телекомунікацій, які надають послуги рухомого (мобільного) зв’язку на території України, звернутись до НКРЗІ з метою отримання номерного ресурсу (скороченого номера 116 111 «лінія допомоги дітям», скороченого номера 116 123 «лінія психологічної допомоги») та відповідних дозволів на використання номерного ресурсу для організації Громадською організацією «Ла Страда-Україна» замовних послуг служб соціального спрямування.

-
Підсумки засідання НКРЗІ від 14.03.2017 року
-
Підсумки засідання НКРЗІ від 14.03.2017 року
-
Підсумки засідання НКРЗІ від 14.03.2017 року