Ден Браун та зміни до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України

16.07.2019 відбулося засідання НКРЗІ.

Одним з рішень, прийнятих комісією, було рішення подати до Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України пропозиції щодо внесення змін до Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України. Поштовхом для цього став лист Державного підприємства «Український державний центр радіочастот».

Основний сенс запропонованих змін, це перерозподіл перспективних для впровадження нових технологій смуг радіочастот в діапазонах 694−790 МГц, 790−862МГц і 3400−3600 МГц для рухомої служби на первинній основі, для розширення покриття 3G — 4G, а також впровадження 5G в України.

Цікаво, але пропозиції НКРЗІ це не що інше, як приведення Національної таблиці розподілу смуг радіочастот України у відповідність із змінами у Регламенті радіозв’язку Міжнародного союзу електрозв’язку, прийнятими ще у 2015 році на Всесвітній конференції радіозв’язку ВКР-2015.

Темпи розвитку новітніх технологій в Україні, прийняття відповідних рішень та законодавче забезпечення цього процесу вже багато років б’ють усі можливі анти рекорди, і їх можна зрівняти з повільністю черепахи.

Напевно ось такий «карлик на черепасі з саду Боболі у Флоренції», про який нагадував Ден Браун у книзі «Інферно», і віз рішення довгих 4 роки.

А скільки таких черепах ще повзають та штовхаються по теренах України…