Громадськість звернулась до Верховної ради з приводу проекту закону про хмарні обчислення

У 2016 році Верховна Рада України прийняла у першому читанні та готувала до другого читання проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обробки інформації в системах хмарних обчислень» (реєстр.№ 4302 від 24 березня 2016 року.

Через не сприйняття бізнесом та інститутами громадянського суспільства низки норм та положень законопроекту, яки не відповідали національним інтересам України та прийняття яких створювала загрозу національній безпеки, проходження законопроекту протягом 2016−2019 було заблоковано.

Згідно з вимогами Закону України «Про Регламент Верховної Ради України» прийняті Верховною Радою попереднього скликання в першому читанні за основу, розглядаються Верховною Радою нового скликання.

На цей час законопроект залишився для розгляду і зареєстрований 29.08.2019 за № 0894.

Комісія з питань науки та ІТ в чергове звернулася до ВРУ та запропонувала не допустити його прийняття та сприяти його відхиленню.

В листі Комісії визначені основні негативні аспекти, що можуть створити загрози інформаційній безпеці та кібербезпеці, як складових національної безпеки України.