Засідання НКРЗІ — нові тарифи та саморегулювання

НКРЗІ погодила проект Закону України «Про саморегулювання господарської та професійної діяльності» та Граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги.

На засіданні НКРЗІ 05.11.2019 погоджено без зауважень проект Закону України «Про саморегулювання господарської та професійної діяльності», розроблений Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Мета проекту: вирішення проблем та недоліків сучасного стану здійснення саморегулювання, впровадження в Україні моделі ефективного саморегулювання, що стане законодавчою основу для створення саморегулівних організацій і надасть можливість делегувати таким організаціям владні повноваження.

Можливо колись і сфера телекомунікацій дочекається можливості створення саморегулівних організацій, які отримують деякі повноваження від держави

Іншим рішенням схвалено проект рішення НКРЗІ «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 18 вересня 2018 року № 488». Зокрема, планується підвищити розмір абонентської плати за користування телефонним апаратом з 01 січня 20120 року на 10%.

Даний проект рішення буде направлено на погодження до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні.

Рекомендовані публікації