Підсумки засідання НКРЗІ

02.02.2021 відбулося чергове засідання НКРЗІ.

В ході засідання Комісією НКРЗІ, обговорювалися питання щодо ліцензування у сфері користування радіочастотним ресурсом України

Відповідно до Законів України «Про радіочастотний ресурс України», Комісія видала ПрАТ «ДАТАГРУП» ліцензію на додаткову смугу радіочастот для широкосмугового радіодоступу (радіозв’язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації) у Миколаївській області строком на 5 років.

У зв’язку зі зміною місця проживання Комісія переоформила підприємцю Папіну С.С. ліцензію на користування радіочастотним ресурсом (далі — РЧР) та визнати недійсною ліцензію, що переоформлюється для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) у Дніпропетровській області терміном дії по 29.09.2025.

Комісія продовжила термін дії шести ліцензій на користування РЧР України:

— для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів): ТОВ «ІМК» у Київська області з 26.05.2021 по 25.05.2026; ПрАТ «ФАРЛЕП — ІНВЕСТ» у м. Київ, Київській, Одеській, Івано-Франківській областях з 18.05.2021 по 17.05.2026;

— для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у багатоканальних розподільчих системах для передавання та ретрансляції телевізійного зображення, передавання звуку, цифрової інформації): підприємцю Білоусу О.І. у Львівській області з 19.05.2021 по 18.05.2026; ТОВ «НЕОКОМ» у Чернігівській області з 05.05.2021 по 04.05.2026; ТОВ «ІНЖЕНЕР СЕРВІС ГРУП» у Кіровоградській області з 14.06.2021 по 13.06.2026;

— для радіорелейного зв’язку (радіорелейного зв’язку фіксованої радіослужби) Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення у Тернопільській області з 18.05.2021 по 17.05.2026.

Окрім того, Комісія взяла до відома, що є недійсними дві ліцензії ТОВ «САТОК — БЦ» на користування РЧР для широкосмугового радіодоступу (радіозв'язку у системі передавання даних з використанням шумоподібних сигналів) на території Київської області.

Комісія переоформила ТОВ «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ» три ліцензії на користування РЧР: у зв’язку зі зменшенням смуги радіочастот — ліцензію для цифрового стільникового радіозв’язку CDMA — 800 у Одеській області терміном дії по 31.12.2024; у зв’язку зі зменшенням кількості регіонів — ліцензію у Миколаївській, Черкаській та Херсонській областях терміном дії до 01.01.2026 та ліцензію у Вінницькій, Житомирській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Кіровоградській областях та м. Севастополь терміном дії до 01.01.2026.

Комісія анулювала за заявами ТОВ «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ» дві ліцензії на користування РЧР для цифрового стільникового радіозв’язку CDMA — 800.

Окрім того, Комісія прийняла рішення у подальшому видати ліцензії на користування РЧР України в 15 регіонах, м. Київ, АР Крим та м. Севастополь на конкурсних або тендерних засадах відповідно до Закону України «Про радіочастотний ресурс України» та інших нормативно-правових актів.

У блоці питань винесено рішення Комісії щодо розгляду проектів нормативно-правових актів

Комісія розглянула надісланий листом Міністерства цифрової трансформації України проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції з розвитку цифрових прав дітей та затвердження плану заходів з її реалізації» і погодила його без зауважень.

Також Комісія погодила із зауваженням надісланий листом Міністерства цифрової трансформації України проект розпорядження «Про затвердження плану заходів з реалізації Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні».

За матеріалами дивитись тут.